Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. augusztus 17. 12:26

Megáldották a „Szegények Kenyerét”

Képgaléria
Megáldották a „Szegények Kenyerét”
A közeledő nemzeti ünnep alkalmából kenyérszentelést tartott péntek délelőtt a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége. A papi áldást koszorúzás, ünnepi beszédek és műsor kísérte a népkonyha előtti téren. (Fotók: Mátyus István)

A rendezvény „Az örök élet kenyere” Krisztus-kereszt koszorúzásával vette kezdetét, mialatt Földi Jácint trombitaművész játszott hangszerén.  

Lévai Jánosné, önkormányzati képviselő, az Egyházügyi Bizottság elnöke ünnepi gondolatokkal készült a jeles eseményre.

– Augusztus 20-án Szent István államalapító királyunkat is ünnepeljük egyben, aki felajánlotta drága hazánkat a Szűzanyának. Ilyenkor tartjuk az új kenyér ünnepét is. A búza állandó újjászületés, az élet jelképe, amely a magyar ember számára különös jelentőséggel bír. A magyar nemzet összefogását, életben maradását is szimbolizálja évszázadok óta. A nemzeti színű szalaggal átkötött kenyérrel fejezzük ki, hogy az élet és a haza összekapcsolódik – fogalmazott beszédében Lévai Jánosné. 

– A „Szegények Kenyerének” megszegése ünnep, amely méltón szimbolizálja, hogy az Úr a legmagasabb rangon tartja a nélkülözőket és a földi javak hiányától szenvedőket – emelte ki felszólalásában Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója. 

Sirkó László színművész műsorával folytatódott a ceremónia, miközben Szabó Sándor tárogatóművész nyújtott zenei aláfestést.

Harbula István atya, a Barátok temploma káplánja áldotta meg a friss, ropogós kenyeret, amelyből végül minden jelenlévő részesült. Mint mondta: a kenyér lényege, hogy táplálja testünket, hogy megérkezhessen oda, ahol a Jóisten vár minket. 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház