Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. augusztus 31. 21:09 | Szerző/forrás: keol.hu

Kíméletlen razziába kezdtek a rendőrök az autópályákon

Kíméletlen razziába kezdtek a rendőrök az autópályákon
Péntektől (2018. augusztus 31-től) összehangolt akció keretében a gyorsforgalmi utakon ellenőrzik a közlekedőket - mondta Óberling József, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője. Az akció szeptember végéig tart, de ha nem javul a közlekedési helyzet, akkor meghosszabbítják.

Az M1-es, M3-as, M5-ös, M7-es autópályán, valamint az M0-s, M35-ös, M85-ös és M86-os autóutakon van a rendőrség szerint a legnagyobb gond, ezért nemcsak az érintett megyei rendőrök, hanem a szomszédos megyék állománya, a készenléti rendőrség és a légrendészet is részt vesz az akcióban - tudta meg az InfoRádió Óberling Józseftől, a ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetőjétől - írja az Infostart.

"Az ellenőrzés szeptember 30-ig tart, de ha a helyzet nem változik, akkor folytatni fogjuk" - mondta a főosztályvezető, aki arról is beszélt, hogy rendszeresen, és nem csak kampányszerűen végeznek sebességmérést, és nemcsak a Véda-rendszerrel, vagy látható módon, hanem civil gépkocsikba szerelt traffipaxokkal is. Arról is beszámolt, hogy évente 5-600 ezer gyorshajtásos ügyben járnak el, és a megengedett sebességet jelentősen túllépők száma nem csökken, hanem növekszik.

"Az év első felében már több mint 300 ezer eset történt, ebből arra lehet következtetni, hogy év végéig a 600 ezer gyorshajtó idén is meglesz. Bírságösszegben 8,5 milliárd forintnál járunk már ebben az esztendőben" - mondta Óberling József. Másfélszer több bírságot osztottak ki idén az első félévben, mint egy évvel korábban.

Kövessen minket a Facebookon is!