Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. szeptember 5. 14:26 | Szerző/forrás: keol.hu

Vádemelés - Felgyújtással fenyegették meg ismerősüket

Vádemelés - Felgyújtással fenyegették meg ismerősüket
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség zaklatás vétsége és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 22 éves és egy 31 éves kiskunhalasi férfi ellen, akik 2018. március 14-én telefonon felgyújtással fenyegették meg az egyik ismerősüket, majd másnap a férfi házánál is megjelentek és egyikük egy szuronnyal betörte a ház ablakát.

A vádlottak 2018. március 14-én este telefonon felhívták egyik ismerősüket és egy korábbi személyes konfliktus miatt bosszúból azzal fenyegették meg, hogy fel fogják őt gyújtani.

A következő napon, 2018. március 15-én reggel a vádlottak elmentek az ismerős férfi kiskunhalasi lakóházához, ahol a fiatalabb vádlott szóváltásba keveredett a sértettel. A szóváltás során a 22 éves vádlott dühében egy szuronyszerű eszközzel - amit útközben talált - betörte a sértett lakóházának utcafronti ablakát.

A másik vádlott az erőszakos magatartásban nem vett részt, de azzal fenyegette meg a sértettet, hogy fel fogja gyújtani. A sértett a sérelmére elkövetett zaklatások miatt kérte a vádlottak megbüntetését.

A lakóház ablakának szándékos betörésével a fiatalabb vádlott a sértettnek 80.000 forint kárt okozott, ami a nyomozás során nem térült meg. A sértett kérte a kár megtérítését.

A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség zaklatás vétségével vádolja, de a fiatalabb vádlottnak felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt is felelnie kell. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!