Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. szeptember 17. 14:57 | Szerző/forrás: keol.hu

Református iskolák - Új tanév, új együttműködés, megújult lehetőség!

Református iskolák - Új tanév, új együttműködés, megújult lehetőség!
„Az óvodától az érettségiig" a mottója annak a megállapodásnak, melyet a Kecskeméti Református Egyházközség nevelési intézményei és a BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű Sport Club úszó és búvárúszó szakosztályai kötöttek meg a 2018/2019-es tanév kezdetén.

Augusztus az építkezés hónapja volt a Kecskeméti Református Általános Iskolában, ennek részeként született meg ez a nem újkeletű megállapodás. Korábban ugyanis már volt erre gyakorlat. Azonban mind az egyházi intézmények vezetői, mind pedig a sportegyesület új vezetősége szükségét érezték annak, hogy írott és egyértelműen, kiszámítható formában jelenjen meg az együttműködés, amely így mind a gyermekek, mind a szülők részére megismerhetővé válik és kellő biztonságot, bizodalmat nyújt.

Tóth Attila, az általános iskola új igazgatója, az integráció jegyében kezdeményezte az eddigi kapcsolat kibővítését, egységesítését a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda, a Kecskeméti Református Általános Iskola, a Kecskeméti Református Gimnázium és a BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű Sport Club között. Így lehetőség nyílik az óvodától az általános iskolán át egészen a középiskola befejezéséig sportolni, különösen az úszni vágyó fiatalok számára.

Mit tartalmaz az együttműködés? Szenes Mártonné Durucz Annát, a Kecskeméti Református Gimnázium igazgatónőjét és Tóth Attilát, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatóját kérdeztük.

Tóth Attila: "Kölcsönös elismerés mellett mindkét oldalról, a tanulásban és a sportban is kiemelten támogatjuk a nálunk tanuló, illetve sportoló gyermekeket. Egyes esetekben óraszám kedvezményre, illetve egyéni tanrend kialakítására is lehetőség van. A megállapodás értelmében minden tanév elején az edzőkkel egyeztetünk. Az órarend figyelembevételével lehetőséget biztosítunk a reggeli edzésekre járó gyermekeknek, hogy az első órákra késve érkezhetnek, vagy felmentést kaphatnak ezekről az órákról. Egyeztetjük a versenynaptárt, az edzőtáborokat, így tervezhetőbb a tanulás is. Célunk, hogy jó tanuló, jó sportoló diákjainknak lehetőség szerint minden segítséget megadhassunk."

Szenes Mártonné: "Azoknak a tanulóknak, akik év közben döntenének úgy, hogy a sportolás miatt választják Kecskemét városát, nagy segítség, hogy a Kecskeméti Református Egyházközség nevelési intézményeiben az óvodától az érettségiig biztosítva van a tanulási lehetőség. Gimnáziumunkban pedig a kollégiumi elhelyezésre is van lehetőség. 

Mindkét igazgató hangsúlyozta, hogy köszönik a példamutató hozzáállást az együttműködés kialakításában a BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű Sport Club részéről Aczél Péter elnök úrnak. Aki nagymértékben járult hozzá, hogy olyan megállapodás jöjjön létre, mely mind a pedagógusok, mind a tanulók és edzők részére nyugodt hátteret biztosít az eredményes felkészülés és a tanulás érdekében.

Kövessen minket a Facebookon is!