Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. szeptember 18. 11:23

Assisi Szent Ferenc napok a Wojtyla Ház szervezésében

Képgaléria
Assisi Szent Ferenc napok a Wojtyla Ház szervezésében
Október 4-én, a ferences rend megalapítójának emléknapján, illetve a rá következő napokban változatos programsorozatot kínál a Wojtyla Barátság Központ a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc kápolna hívőközösségével karöltve templomuk, valamint az állatok, a kereskedők, a természet és Itália védőszentjének tiszteletére. (Fotók: Tódor Norbert)

Az Assisi Szent Ferenc napok nyitánya egy rövid zarándokút volt, mely kedd reggel egyenesen a műkerti kápolnába vezetett. Farkasné Pásztor Jolán, a Wojtyla Barátság Központ társalapítója ismertette a templom életre hívásának körülményeit, tizenegy esztendőre visszanyúló történetét, majd a szomszédos Vadasparkban állatsimogatással, látványetetéssel folytatódott a rendezvény, melynek következő állomása a felsőlajosi Magán Zoo Állat- és Szabadidő Park volt.

Október 4-én, csütörtökön 10 órai kezdettel Kályhás Szent Ferenc a szív melegét adja mottóval jótékonysági kályhaosztásra kerül sor. Ennek során hat darab fatüzelésű fűtőberendezés találja meg nehézsorsú gazdáját a Wojtyla Barátság Központ udvarán. Ünnepi beszédet mond: dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa.

Szeretetebéd-osztással egybekötött megemlékezés kezdődik Assisi Szent Ferencről 11 óra 30 perckor a népkonyha étkezdéjében.

Október 5-én, pénteken, Ki volt Assisi Szent Ferenc? címmel gyermekeknek tart előadást a műkertvárosi kápolnában dr. Fekete László gondnok, majd a templom előtt állatokat simogathatnak a kicsinyek, utána szeretetvendégség részese lehet minden résztvevő a helyszínen. Óvodások számára 10 órakor kezdődik a program, az általános iskolásokat 11-re várják.

Október 7-én, vasárnap 15 órakor állatszentelés lesz a műkerti istenháza előtti téren, ahová bárki elhozhatja házikedvencét. Bárkányi Ernő templomigazgató részesíti papi áldásban a kis jószágokat, ezután dr. Drozdik Ferenc megyei főállatorvos mond beszédet.

16 órától kezdődően a templomban búcsúi szentmisét celebrál dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita a szakrális épület névadója, védőszentje tiszteletére, miközben megáldja a Bács-Zöldért Zrt. által kiállított zöldségeket, gyümölcsöket.

A búcsú programját legvégül a hívek által szervírozott agapé teszi teljessé.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház