Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. szeptember 22. 15:48

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. szeptember 23. – évközi 25. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:

- Hétfőn Szent Gellért püspök és vértanú emléknapja lesz.

- Csütörtökön Páli Szent Vince emléknapja.

- Szombaton Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Ráfael főangyalok ünnepe.

2. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez szeptember 26-án szerdán este 18 órakor a Főplébánia Közösségi Házában. Az előadást Halasi Éva tartja, címe: Bolíviában éltem.

3. Szent Rita Emlékkonferencia lesz Kecskeméten a Városháza Dísztermében szeptember 27-én csütörtökön. A program reggel 8 órakor kezdődik a Nagytemplomban szentmisével. A programról ismertetőt helyezünk ki a hirdetőfalra.

4. "ÜNNEPI ELŐHANGOK" címmel hangverseny lesz a Nagytemplomban 2018. 09. 27-én csütörtökön 19 órakor. Fellép a Lakó Sándor Kamarazenekar, a Nagytemplom Benedictus Kórusa és zenebarátaik. A koncert része Kecskemét város 650 éves ünnepségsorozatának. Belépő nincs, de adományt elfogadnak, amelyet a Nagytemplom felújítására felajánlanak.

5. Plébániai Szinódust, vagyis az ismerkedést és a közös tervezést elősegítő tanácskozást szervezünk szeptember 29-én szombaton de. 10 órától a Főplébánia Közösségi Házában. Hivatalosak a Képviselőtestület tagjai, a plébánia alkalmazottai, munkatársai, a hittanárok, valamint azok a hívek, akik tagjai valamelyik plébániánkhoz tartozó csoportnak, szervezetnek. Nyomatékosan kérem, hogy mindenki jelentkezzen szeptember 25-e kedd estig, aki részt szeretne venni! Jelentkezni lehet a plébánia irodájában, vagy a plébánosnál telefonon és e-mailben.

6. „Cimbalommal a betegekért” címmel szeptember 30-án reggel 9 órától 650 perces jótékonysági koncertsorozat lesz a Városháza udvarán. A programot Radics Sándor szervezi, számos sztárvendég szereplésével. A belépődíj 2.000 Ft. A bevételt a daganatos betegek javára ajánlják fel. A részletekről plakátokat és szórólapokat helyeztünk ki. Jegyet a plébánián is lehet kapni.

7.  Újra indult az Alpha Kedd Esték 10 alkalmat felölelő sorozata! A vacsorával egybekötött beszélgetések elősegítik Jézus mélyebb megismerését. Az Alphához még most a héten lehet csatlakozni. Az érdeklődőket kedden este 7 órakor várjuk a Közösségi Házban.

8. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 6-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni lehet nyolcadik osztályos kortól szeptember 28-ig a Főplébánia irodájában, hivatali időben. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A részvételi díj 2.000 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. szeretettel várjuk az érdeklődőket.

9. Ebben az évben is megrendezésre kerül Kecskeméten a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes segítő program október 12-14 között. Az eseményre a 72ora-kecskemet.eu weboldalon lehet jelentkezni október 3-a éjfélig. Itt a Nagytemplomban és a Főplébánián is megszervezzük a programot. Kérem az érdeklődő fiatalokat, hogy október 3-ig jelentkezzenek ne csak a weboldalon, hanem hitoktatójuknál, csoportvezetőjüknél is személyesen!

10. Idén is Rózsaeső imaestre hív bennünket a Nyolc Boldogság Közösség, október 6-án szombaton 18.00-tól a Szentcsalád Plébániára. Közös szentmise - tanúságtételek - tanítás- levélírás - imaharmincad indítása  -  lesz a program. Vendégünk: Ivanics Zoltán atya.  A tavalyi résztvevők már visszakapták leveleiket, kérünk benneteket, hogy értesítsétek a közösség tagjait az ima meghallgatásokról!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház