Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. szeptember 24. 11:36

Szegények Akadémiája: Terítéken az energiagazdálkodás

Képgaléria
Szegények Akadémiája: Terítéken az energiagazdálkodás
Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Könnyűszerkezet-építő Tagozatának elnöke tartott előadást a Wojtyla Barátság Központban. A klímaváltozás következményei, az energiaellátás biztonsága – e kérdések alkották a hétfő délelőtti diskurzus fő témáját. (Fotók: Mátyus István)

Mindenekelőtt a klímaváltozás közvetlen hatásaira hívta fel hallgatósága figyelmét a neves szakember, aki következésképp hangsúlyozta: nem rendelkezik elegendő saját energiaforrással sem az Unó, sem pedig benne Magyarország, vagyis súlyos energiafüggőségről beszélhetünk térségünk vonatkozásában. Kiszolgáltatottság jellemzi viszonyunkat a közvetlen beszállítókkal, közvetítő országokkal, valamint energiaellátásunk nagyban függ a mindenkori világpolitikai helyzettől, globális gazdasági viszonyoktól is – emelte ki előadásában Kárpáti József.

– A fejlett országok energiaellátási szükségletének közel 40%-a az épületek kapcsán merül fel. Jövőnk szempontjából az energiatudatos életmód kialakítása mindinkább sürgetővé válik. „Eddig az ember magával a természettel küzdött, mostantól saját természetével kell megküzdenie” – tette hozzá az előadó, Gábor Dénes magyar származású fizikust idézve, miközben a lehetséges megoldásokat ecsetelte.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája