Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 11. 11:17

2018 is jelentős újdonságokat hozott a Wojtylában

Képgaléria
2018 is jelentős újdonságokat hozott a Wojtylában
Támogatóink nagylelkűségének köszönhetően, bőkezű adományaik jóvoltából számottevő fejlesztések valósulhattak meg idén is nálunk – jelentette ki Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója délelőtti tájékoztatójában, a népkonyha gondozottjaihoz szólva. (Fotók: Mátyus István)

Példaként említette a karitatív szervezet elektromos autóját, amely „bevetésével” nagyságrendekkel csökkenteni lehetett a korábbi rendkívül magas szállítási költségeket, valamint szóba került a nemrég üzembe helyezett digitális kamerarendszer is, aminek segítségével kívül-belül monitorozhatóvá vált az Egressy utcai szegényellátó létesítmény épülete, szolgálva a jószándékkal ide érkezők biztonságát. Legutóbb pedig új nyílászárók váltották fel a Wojtyla Ház belső ajtajai közül hármat: a folyosóra, ebédlőbe és a kisterembe vezetőket. A régiek legalább száz évig szolgálták az ide érkezőket, innen távozókat. Mindez annak bizonysága, hogy az intézmény képes a folyamatos megújulásra – fejtette ki Farkas P. József, majd hozzátette:

– A ház fenntartóinak és rászorultjainak együttműködése a kölcsönös tiszteleten, megbecsülésen, bizalmon alapul, együttesen alkotunk egységes és megbonthatatlan szeretetközösséget. Minden közös kezdeményezésünkben jelen van a szent tűz, ami ugyan számunkra megfejthetetlen, de minden kétséget kizáróan működik. Kapcsolatunkat nem az értelem, hanem a szív határozza meg, ettől vált oly bensőségessé a viszonyunk.

A karácsonyi időszakra utalva elmondta: egyszerre magasztos és túlzsúfolt az advent ideje, hiszen rendszerint tekintélyes mennyiségű adományt kell igazságosan szétosztani a népkonyha munkatársainak. És természetesen idén is lesz főtéri ebédosztás!

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház