Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 12. 21:45 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméten tartják a Gyermekápolók XV. Országos Kongresszusát

Kecskeméten tartják a Gyermekápolók XV. Országos Kongresszusát
Kecskemét ad otthont idén a Gyermekápolók XV. Országos Kongresszusának, melyet a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztálya szervezett a Hotel Három Gúnár Rendezvényházban. A kongresszus 220 regisztrált résztvevője számára 2018. október 12-én délelőtt tartották a két napos esemény megnyitóját.

A megnyitó műsorban közreműködött a kórház Medrigál Kórusa (Szabó Sándor karnagy vezetésével), majd köszöntő beszédet mondott Dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos, Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Pap-Szekeres Anita, a kórház ápolási igazgatója és Nyilas Marianna osztályvezető főnővér.

Az ápolástudományon belül a gyermekápolástan az egyik legdinamikusabban fejlődő terület. Az új diagnosztikus és terápiás módszerek, irányelvek bevezetése, a szülők mind aktívabb bevonása a kórházi ellátásba, az informatika és az internet fejlődése napról napra új szakmai kihívásokat jelent. Gyorsuló világunkban egyre több mentálhigiénés problémával kell megküzdeni, és egyre nagyobb elvárás a (költség)hatékony kezelések elvégzése, a benn fekvési idő lerövidítése is.

A kecskeméti szervezők törekvése az volt, hogy két gazdag szakmai és társasági programokkal teli, jó hangulatú napot tölthessenek el a résztvevők a hírös városban.

A KONFERENCIA TÉMÁI:

- Új irányelvek a csecsemő és gyermekápolásban

- Betegbiztonság a gyermekellátásban

- A gyermekgyógyászat aktualitásai

- Mentálhigiéné a gyermekápolásban

- Égésbetegség, égett beteg ellátása, sebellátás

- Gyermekbántalmazás és elhanyagolás megelőzése, felismerése és kezelése

- Neonatológia / Ápolás a PIC-en

- Gyermek sürgősségi ellátás

A KONGRESSZUS FŐSZERVEZŐJE:  A Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya

FŐVÉDNÖK: Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét MJV polgármestere

VÉDNÖKÖK: Dr. Svébis Mihály Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, Magyar Kórházszövetség elnöke és Pap-Szekeres Anita Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója.

Kövessen minket a Facebookon is!