Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 16. 13:12 | Szerző/forrás: keol.hu

Kiváló és dicséretes szintet ért el két „kisrefis” a KÓTA minősítőn

Kiváló és dicséretes szintet ért el két „kisrefis” a KÓTA minősítőn
A Kecskeméti Református Általános Iskola két diákja, Végh Liliana (7.a) dicséretes, Mikesi Dorottya (8.c) pedig kiváló szintet ért el a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA Aranypáva Népzenei Minősítője Rendszerében a Térségi Szintű Minősítőn, Kecskeméten. A két diáklány felkészítője Jámborné Márkus Emőke énektanárnő volt.

A Damjanich János Általános Iskolában rendezett minősítőn mintegy ötvenen vettek részt a megyei különböző településeiről. Dorottya és Liliana is két-két dalt énekelt el. Dorottya a „Szép szivárvány koszorúzza az eget" és az „Akkor szép az erdő mikor zöld", míg Liliana a „Tisza partján lakom" és a „Felszállott a fecske" népdalokkal indultak.

- Azért regisztrált a versenyen ez a két kislány, mert nagyon gyakorlott énekesek - mondta Jámborné Márkus Emőke. - Kórustagjaim, és az országos zsoltáréneklő versenyen már dobogós helyezéseket értek el. Mind a ketten járnak néptáncra, és kiváló zenei képességekkel rendelkeznek.

Dorottya a továbbtanulásában is kamatoztatni szeretné népzenei ismereteit. Ezért jövőre, miután végez a Kecskeméti Református Általános Iskolában, a tanulmányait a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában szeretné folytatni. Követve ezzel a már ott tanuló nővérét. Liliana viszont „csak" hobbijának mondja az éneklést: ő az ország egyik legjobbjának mondott középiskolába, a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumba adja majd be a felvételi lapját.

Kövessen minket a Facebookon is!