Héjja János szolgált ebéddel a Wojtyla Ház szegényei számára
Amikor harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron öt vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt a kecskeméti HolloGasztro Kft. szállította a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. Szombaton tarhonyáshúst fogyasztott mintegy százhúsz rászoruló ember a népkonyha ebédlőjében. A menühöz félegyházi kenyér és sütemény is dukált. A vasárnapi hidegcsomagok összeállítása Muhari Béla nagylelkű áldozatvállalása eredményeként jöhetett létre. (Fotók: Mátyus István - archív)