Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. október 24. 19:52

Rendőri vezető tartott előadást a Wojtyla Házban

Képgaléria
Rendőri vezető tartott előadást a Wojtyla Házban
Bóbis Attila alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője emlékeztette a gyalogos-kerékpáros közlekedés szabályaira a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait a népkonyha „Szegények Akadémiája” programsorozatának keretében. (Fotók: Tódor Norbert)

– A gyalogosok, biciklisek vannak kitéve leginkább közúti baleseteknek, ezért kerékpáron közlekedve még nappal, lakott területen belül is célszerű láthatósági mellényt viselni. Gyalogátkelőhelyen szálljunk le, majd toljuk át a kétkerekűt. Menet közben telefonálni, fészbukozni, szelfit készíteni, fülhallgatón keresztül zenét hallgatni egyaránt veszélyes – figyelmeztette közönségét az előadó.

Bóbis Attila azt is kiemelte, hogy ittas állapotban még kerékpár sem vezethető. Ha pedig valaki olyan személyt észlel, aki alkoholos befolyásoltság alatt kíván volán mögé ülni, határozottan figyelmeztesse ennek lehetséges negatív – nem ritkán tragikus – következményére. Komoly veszélyt jelent éjjeli órákban úttest mentén gyalogolni, mert bármelyik pillanatban kisodródhat egy arra közlekedő autó, aminek szintén halálos baleset lehet a vége. Valójában pedig akkor van elsőbbségünk, ha azt meg is adják nekünk. Legtöbbször apró, bagatellnek tűnő hibák sorozatából tevődik össze egy tragédia – hívta fel a figyelmet Bóbis Attila.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája