Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. november 9. 12:09

Annunziato Caruso szolgált ebéddel Szent Márton napjához közeledve

Képgaléria
Annunziato Caruso szolgált ebéddel Szent Márton napjához közeledve
Kuna Lajos zenetanár és ifjú tanítványa, Bezerédi Balázs harsonajátéka hívta ünnepi asztalhoz a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait péntek délben, amikor is a népkonyhán kezdetét vette a Szent Márton hét eseménysorozata. A Wojtyla sorsközösséget Farkas P. József alapító-igazgató szavai köszöntötték az étkezdében, majd Bajkó Zoltán izsáki plébános atya mondta el Szent Márton emléknapjához fűződő gondolatait. A pénteki menüt Annunziato Caruso, a kecskeméti Cézár Étterem tulajdonosa ajánlotta fel, akinek köszönhetően borsóleves és zöldséges rizs került a szegények böjtös asztalára. A közreműködő vendégek idei évjáratú Frittmann borokat vihettek haza e pompás nap emlékére. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

– Márton egy alkalommal késő este, járőrszolgálatból hazatérőben didergő koldussal találkozott. Köpenyét kardjával kettéhasította és az egyik felét a koldus vállára borította. Másnap álmában Krisztust látta abban a köpenydarabban, amelyet a fázó koldusra terített. Krisztus így szólt a fiatal katonához: Márton, a hittanuló öltöztetett engem ebbe a köpenybe – idézte a későbbi püspök életének egyik dicső mozzanatát Bajkó atya.

– Ez a hely gondolkodásra késztet. Sok esetben csak akkor vesszük észre embertársainkat, ha érdekünk fűz hozzá. Közülünk sokan olyan körülmények között élnek, amit nem önmaguk választanak; az élet ugyanis tele van ellentmondásokkal. Halljuk meg tehát mások csendes kérését, öltöztessük fel a mezíteleneket, osszuk meg mindennapi kenyerünket azokkal, akik segítségre szorulnak – tette hozzá számos egyéb mellett.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház