Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 3. 20:34 | Szerző/forrás: keol.hu

Közel 2.4 millió forintot gyűjtöttek össze a kecskeméti oroszlánok a báljukon

Közel 2.4 millió forintot gyűjtöttek össze a kecskeméti oroszlánok a báljukon
Minden év december első hétvégéjén rendezi meg az idén 21 éves Kecskeméti Szent László Lions Club éves bálját, ismertebb nevén Jótékonysági Gasztronómiai Estjét. Az idei év rendezvénye parádésra sikeredett, hisz közel 2,4 millió forintos árbevétellel zárult.

2018. december 1-én a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban adott otthont a városi lions mozgalom támogatóinak, hogy éves jótékonysági munkájukat egy gasztronómiai esttel zárják le.

A rendezvényen részt vett dr. Chrabák László, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, aki megnyitó beszédében méltatta a klub munkáját, mely innovációban és megoldásaiban példaértékű a hazai klubok számára. Elismeréseként a klub jelenlegi elnökének, Kissné Dr. Szabó-Kis Máriának egy Lions ajándék szobrot adott át, illetve éves munkájáért - klub javaslata alapján - oklevéllel jutalmazta Koncsik István, Hajnal Gábor és Kovács János tagokat.

A rendezvényen kiváló produkciókban gyönyörködhetett a népes közönség. A műsor a Kecskeméti Katona József Színház és a City Balett művészei előadásában „A beszélő köntös" musical rövidített bemutatójával kezdődött, majd vacsora után Csik János és a Mezzo zenekar koncertjével folytatódott. A fergeteges talpalávalóról a RöMyDuo Party Band gondoskodott. A bált most is tombolasorsolás zárta, melynek teljes bevételét a lions mozgalom fő célkitűzéseinek megfelelően, vakok és gyengén látók ill. diabéteszben szenvedők megsegítésére fordítja a klubtagság.

A 101 éves Lions a világ legnagyobb klubalapon szerveződő jótékonysági szervezete. Jelenleg 206 országban és 46 ezer klubjában jótékonykodnak az oroszlánok. Hazánkban az első klubok 1989-ben alakultak és most 42 klubban közel 900 oroszlán jótékonykodik a látás megóvása, a diabetes megelőzése és általában a jótékonyság terén.

A Kecskeméti Szent László Lions Club 1997-ben alakult egy baráti társaság tagjaiból, jelenleg 28 fő az aktív taglétszáma. Kecskeméten három lions klub működik. Az Első Kecskeméti Lions Club, a Kecskeméti Szent István Lions Club és a Kecskeméti Szent László Lions Club.

Kövessen minket a Facebookon is!