Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 3. 21:16 | Szerző/forrás: keol.hu

Életveszélyesen megkéselte munkaadóját egy férfi

Életveszélyesen megkéselte munkaadóját egy férfi
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 62 éves tompai férfi ellen, aki 2018 júniusában egy munkabér tartozás miatti konfliktus során egy vadászkéssel hasba szúrta a munkaadóját.

A vádlott alkalmi munkásként dolgozott egy tompai férfinél, az ügy sértettjénél. A vádlott és munkaadója abban állapodtak meg, hogy a sértett 24 ezer forintot fizet 2018. június 20-án a vádlottnak. A pénz kifizetése azonban elmaradt, ezért a vádlott 2018. június 22-én, 11 óra körül megjelent a sértett házánál.

Munkaadója nem volt otthon, ezért a vádlott a jelenlévő munkatársai útján „megüzente" a sértettnek, hogy ha nem fizet, akkor csúzlival belövi a háza ablakait, de hozzátette, hogy Molotov koktélt is tud gyártani. A vádlott mindezt úgy nyomatékosította, hogy kivette a kabátja zsebéből a csúzlit és egy fekete tokban lévő vadászkést. A vádlott ezután távozott, de az „üzenetet" a munkatársak átadták a sértettnek.

Két órával később a vádlott visszament a sértett házához. A munkaadó magához vett egy fakarót és azzal indult a kapuban álló vádlotthoz. Szóváltás alakult ki köztük, aminek során a vádlott a csúzlival anyacsavart lőtt be a ház udvarába, amivel egy fémtartályt talált el. A sértett ezért kilépett az ingatlan kapuján és a fakaróval hadonászó mozdulatokat tett a vádlott irányába, egyszer rá is ütött a vádlott védekezésként felemelt bal karjára.

A vádlott és a sértett dulakodtak, lökdösődtek, ami során a vádlott elővette a zsebéből a vadászkését és egyszer közepes erővel megszúrta a sértett hasát. A sértett a szúrás miatt a hasüreget megnyitó, áthatoló szúrt sérülést szenvedett, ami életveszélyes volt. Kórházba szállítása után meg is műtötték.

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!