Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 4. 11:37

Városvezetők a Wojtyla Házban

Képgaléria
Városvezetők a Wojtyla Házban
Hagyománnyá vált, hogy Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármester asszonya minden esztendőben advent idején a Wojtyla Barátság Központban személyes jelenlétével fejezi ki tiszteletét, megbecsülését a népkonyha sorsközössége, egyben a város szegényei iránt. (Fotók: Mátyus István)

Újdonsült anyuka lévén – nevében és helyette – december 4-én dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, valamint Lévai Jánosné önkormányzati képviselő tisztelte meg látogatásával a szociális intézmény gondozottjait, egyúttal ebédet is osztottak a rászorultaknak.

– A Wojtyla Ház kapcsán nem csupán intézményről, mindinkább lelkiségről beszélhetünk. Olyan feladatot lát el, amely részben az önkormányzatot terhelné, ám egy hivatali testület e téren nem képes kellő emelkedettséggel helytállni. Noha számos szociális intézményt működtetünk, és ezekben kétségkívül kiváló szakemberek egyengetik a szociálisan nehéz helyzetbe kerültek útját, de a civil szférával, az egyházak ezeréves ilyetén tapasztalatával mégsem tudnak versenyre kelni. Másrészt az önkéntesek lelkesedését semmivel nem lehet pótolni. Mi magunk anyagi támogatással és személyes részvételünkkel tudjuk kiegészíteni a fenntartók áldozatos, lélekemelő munkáját, gondoskodó szeretetét – köszöntötte a Wojtyla Barátság Központ melegételre várakozó ellátottjait Kecskemét alpolgármestere.

Lévai Jánosné elmondta, hogy a Városi Szociális Közalapítvány karácsonyi ajándékokkal szeretne kedveskedni a rászorultaknak és gyermekeiknek.

– A tanácsadó testület szintén évek óta támogatja a Wojtyla Házat. Tájékoztatom annak tagjait, hogy a szerény támogatás, melyet nyújtani tudunk, jó helyre kerül, mert nem ritkán itt járva számomra folyton bizonyságot nyer annak ténye, hogy a népkonyha önkéntesei, dolgozói és a Farkas család idestova tizenhárom esztendeje minden nap odaadóan gondoskodnak a nehézsorsú emberekről. Másrészt munkát szeretnénk biztosítani mindazoknak, akiket egészségi állapotuk alkalmassá tesz a munkavállalásra. E célból bátran szólítsanak meg akár itt, utcán vagy bárhol, illetve hívjanak telefonon annak érdekében, hogy hasznos tevékenység révén mihamarabb lényegesen jobb anyagi körülmények közé kerüljenek – tette hozzá.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony szeretetebédjét a lajosmizsei Tanyacsárda szállította a helyszínre. A különleges falatok a két vendég felszolgálásában jutottak el a szegények böjtös asztalára.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház