Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 24. 13:37

Lezsák Sándor és Szeberényi Gyula Tamás nyitotta meg a Wojtyla Ház főtéri ebédosztását

Képgaléria
Lezsák Sándor és Szeberényi Gyula Tamás nyitotta meg a Wojtyla Ház főtéri ebédosztását
December 24-én elkezdődött a Wojtyla Barátság Központ kilenc napon át tartó nagyszabású ételosztása a főtéri Barátok temploma mellett felállított rendezvénysátorban. A népkonyha munkatársai, önkéntesei január 1-jéig 12 és 13 óra között várják a rászorultakat. (Fotók: Mátyus István)

Szenteste napján Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke látogatott el a helyszínre, dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét alpolgármestere, Szikora Gyula, a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója és Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója társaságában.

A jótékonysági alkalmon a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének munkatársai élelmiszereket és ajándékcsomagot osztottak. A rendezvényt Sirkó László színművész előadása és Feczák László görögkatolikus szervezőlelkész igei gondolatai színesítették.

A szegények hétfői ebédjét – rántott szeletet burgonyapürével, savanyúsággal – a széchenyivárosi Hírös Grill Étterem üzemeltetője, Kiss Vivien ajánlotta fel. A menüt kenyér, alma, szaloncukor és üdítő tette teljessé.

A kiosztásban a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei is részt vettek. Az esemény „műsorvezetője” Farkas Pál programszervező volt.

– Lassan többen állunk ezen az oldalon, mint akik várják az ebédet, ajándékokat. Mit jelenthet ez? Vagy hűvös van, vagy egyre kevesebben szorulnak segítségre. Magam is találkoztam olyannal, aki így nyilatkozott: idén már nem megyek, mert van munkám, jövedelmem, el tudom látni a családomat – köszöntötte a sátorban megjelent rászorultakat Lezsák Sándor.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás egy közelmúltbeli történetet elevenített fel. – Néhány hónappal ezelőtt a Wojtylában jártam és arról beszéltem, miként alakul a város gazdasági élete, hogyan fejlődik Kecskemét. Utána megkérdezte tőlem valaki, ha ilyen jó minden, akkor miért élnek mifelénk is szegények, hajléktalanok. Elmondtam neki, ez a jelenség nem idegen a gazdagabb településektől sem. Amikor egyre több embernek megy jól, egyúttal emelkednek az árak is. Akik pedig valamilyen okból nem élvezhetik a fejlődés gyümölcseit, akár betegség vagy például egy balul sikerült házasság okán, ők mindennek csak a rossz oldalát érzik. E helyzetben fokozott felelősséggel viseltetünk, egyúttal hatványozottan fontossá válik a szolidaritás megjelenése mindennapjainkban. Lehetőség szerint segítsünk mindenkinek visszakerülni a normál kerékvágásba – hangsúlyozta Kecskemét alpolgármestere.

Mindezeket követően Feczák László ebéd előtti igei gondolatai hangoztak el. – Miért vállalta Isten, hogy emberré legyen? Mert annyira szeret bennünket. Felveszi emberségünket a maga szépségével, örömével, boldogságával, nyomorúságával, szenvedésével együtt. Karácsony idején a szeretet még inkább megmutatkozik. Megnyílik az emberek szíve, pénztárcája, hogy azokon is segítsenek, akik legjobban hasonlítanak Jézushoz.

Az ebédosztás közös imával kezdődött.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház