Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 25. 12:55

Második napja tart a Wojtyla Ház főtéri ebédosztása

Képgaléria
Második napja tart a Wojtyla Ház főtéri ebédosztása
A Wojtyla Barátság Központ főtéri ebédosztásának második napján, december 25-én, Varga László, az Ízfaktor Kft. tulajdonosa és családja felajánlásával juthattak melegételhez Kecskemét szegényei. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Adományukat – 300 adag lencsegulyást, mákos süteményt és szaloncukrot – a vállalkozó munkatársai osztották ki dél és 13 óra között Hodánics Tamás református lelkipásztor és Király József önkormányzati képviselő, valamint önkéntesek közreműködésével. A tálcákon tea, kenyér és a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet ajándéka – egy-egy üveg zeller savanyúság - is helyet kapott.

Ebéd előtt Király József köszöntötte a jelenlévőket, majd Hodánics Tamás mondott áhítatot.

Király József beszédében Ferenc pápa karácsonyi üzenetét idézte: „Jézus új életszemléletet mutatott fel a világban, amely birtoklás helyett a másokkal való megosztást helyezte középpontba”.

Az egyházfő homíliájában kiemelte: az emberiség történetét „kielégíthetetlen telhetetlenség” kíséri, annyira, hogy a mai világban az élet értelmét majdnem kizárólag a birtoklás adja, az emberek tárgyakkal igyekeznek megtölteni életüket, ami azonban nem táplálja a szíveket. „Kevesek bőségben lakomáznak, miközben túl sokaknak még az életben maradáshoz sincsen kenyerük”.

– Karácsony azt üzeni nekünk, hogy bármennyire is szegények vagyunk, mindig van mit adnunk egymásnak, ha mást nem, jó szót. Jézus megszületése adjon erőt és hitet nekünk – fűzte hozzá az önkormányzati képviselő.

– Akkor van létjogosultsága karácsony történetének, ha az a mi életünkben is valósággá válik. Krisztus megszületése a hétköznapi emberek életében jelent meg először. Jézust sok-sok nélkülözés vette körül. Ha most, 2018-ban szétnézünk, nem ritkán ugyanilyen körülményeket találunk. A karácsony tettekre váltható üzenet. A szeretet egyben Isten szeretete, mert megjelent a világban Jézus Krisztus, a Megváltó, aki a mi életünkben is szeretne megszületni; cselekedeteink által, szolgálatunkban, szavainkon keresztül, akár egy kedves mosollyal, látogatással, ha elvisszük valahová karácsony lelkületét – fejtette ki gondolatait Hodánics Tamás.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház