Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. december 28. 13:17

Ötödik napon a Fókusz Takarék jóvoltából osztottak ételt a főtéri sátorban

Képgaléria
Ötödik napon a Fókusz Takarék jóvoltából osztottak ételt a főtéri sátorban
Támogatóként Józsa Zsigmond, a Fókusz Takarék ügyvezetője köszöntötte a Barátok temploma melletti sátorban melegételre várakozó rászorultakat december 28-án, a Wojtyla Barátság Központ főtéri ebédosztásának ötödik napján. Emellett a Vidám Törzsasztal nevű német kötődésű baráti csoport és a Németnyelvű Evangélikus Hitközösség képviselői különféle süteményekkel érkeztek a helyszínre. Gurbó Eszter és Peter Kohlgruber pedig óriási mennyiségű rétessel ajándékozta meg a nélkülözőket. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

A Vidám Törzsasztal társasága nevében Facol Lajos, a Németnyelvű Evangélikus Hitközösség részéről Cornelia Rückriegel adta át üdvözletét a megjelenteknek.

Igei szolgálatot e napon Borisz atya ortodox lelkipásztor vállalt: – Krisztus eljött hozzánk, emberré lett, kizárólag irántunk érzett szeretetből. Azért jött el közénk, hogy szenvedjen helyettünk, kínhalállal meghaljon, majd feltámadjon, megváltson minket. E szeretet jeléül naponta kapunk tőle kisebb-nagyobb adományokat, legfőképpen kenyeret. Legyünk hálásak minden jótéteményéért, köszönjük meg neki azokat az embertársainkat, akiknek Isten által megadatott a segítségnyújtás képessége, egyúttal kimunkálta bennük a cselekvés akaratát. A hálaadás egyik kifejeződése az eucharisztia, oltáriszentség. Isten szeretne megváltani bennünket, ami nem kényszer; csak akkor teszi meg velünk, ha mi is akarjuk – fogalmazott a lelkész.

Az ebédosztás lebonyolításában mások mellett Farkas Pál szervező, Kiss Csilla, a Fókusz Takarék munkatársa, Cornelia Rückriegel, Facol Lajos, Gurbó Eszter és barátaik, továbbá Borisz atya, valamint a Wojtyla Ház dolgozói, önkéntesei vettek részt. Az adományozóknak köszönhetően tarhonyáshús, savanyúság, kenyér, különféle sütemények, rétes, szaloncukor és forró tea került a szegények tálcájára.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház