Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2019. február 14. 15:04

Szilvási József és Borisz atya kívánt jó étvágyat a Wojtyla népkonyha gondozottjainak

Képgaléria
Szilvási József és Borisz atya kívánt jó étvágyat a Wojtyla népkonyha gondozottjainak
Szilvási József aligha ismeretlen a kecskemétiek előtt: köztudottan nevéhez fűződik a Szil-Coop bevásárlóközpont, és a Sasfészek Étterem is. Utóbbi tulajdonosaként tette meg felajánlását, mely szerint csütörtök délben ebédre invitálta a Wojtyla Barátság Központ százhúsz hátrányos helyzetű ellátottját. A vállalkozó előzetesen kijelentette: fontosnak tartja, hogy a szegények ügyét ily módon is támogassa. Távollétében kívánt ételadománya elfogyasztásához nagyon jó étvágyat minden rászoruló embernek, aki ma a Wojtyla Ház támogatásában bízva, testi-lelki kínoktól gyötörve megjelent az intézmény ebédlőjében. Az igazán ízletes, laktató pulykapörkölt, valamint tészta köret ízvilága a Sasfészek Étterem szakácsait dicsérte. A menüt savanyúság, kenyér és sütemény tette teljessé. Borisz atya ortodox lelkipásztor, a wojtylások „házi lelkésze” rövid istentiszteletében Lukács evangéliumának 18. fejezetéből idézett, mégpedig a 10-től 17-ig tartó igeszakaszt, majd – szokás szerint lelkesen, tiszta szívből mosolyogva – felszolgálta a mai ebédet. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Példabeszéd a farizeusról és a vámosról

„Néhány elbizakodottnak pedig, akik azt gondolták, hogy ők igazak, és másokat megvetettek, ezt a példabeszédet mondta: »Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: ‘Istenem! Hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igaztalan és házasságtörő, mint ez a vámos is. Kétszer böjtölök hetente, tizedet adok mindenemből.’ A vámos pedig távol állt meg, nem merte a szemét sem az égre emelni. Mellét verve így szólt: ‘Istenem! Légy irgalmas nekem, bűnösnek!’ Mondom nektek: ez megigazultan ment haza, amaz pedig nem. Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, és aki magát megalázza, felmagasztalják.«”

A gyermekek megáldása

„Odavitték hozzá a kisgyermekeket is, hogy érintse meg őket. Mikor a tanítványok meglátták ezt, szemrehányást tettek nekik. Jézus azonban magához hívta őket, és így szólt: »Hagyjátok, hadd jöjjenek hozzám a gyermekek, s ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom nektek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint a gyermek, nem jut be oda.«”

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház