Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2019. március 19. 15:10 | Szerző/forrás: baon.hu

Tavaszköszöntő tárlat nyílt a katedrás diákok alkotásaiból a Wojtyla Központban

Képgaléria
Tavaszköszöntő tárlat nyílt a katedrás diákok alkotásaiból a Wojtyla Központban
A megnyitón Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve Kecelről Pintér Józsefnét, a ház egyik legfőbb támogatóját, valamint mindazokat, akik jóvoltából ismét bőséges és finom ebéd került a szegények asztalára. (Fotók: Bús Csaba, baon.hu)

A kiállítást dr. Mák Kornél alpolgármester méltatta, miután a ház alapítóját, Farkas P. Józsefet névnapja alkalmából köszöntötte.

– Örömmel vállaltam a megnyitó szerepét, mivel a Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnáziumot – a szó pozitív értelmében – különlegesnek tartom. A mai felgyorsult világunkban, amikor gyerekeket, felnőtteket egyaránt magával ragadott a mobiltelefon és a számítógép világa, öröm látni, hogy vannak fiatalok, akik még kreatívan gondolkodnak és alkotnak. Úgy vélem: ez a kreativitás, alkotói szabadság és szeretet a későbbiekben is pozitívan hat majd az életükre – hangsúlyozta a alpolgármester, majd bemutatta a falon függő nagy méretű képeket.

– A katedrás diákok munkái sokszínűek, mindegyik a tehetségről árulkodik. Van köztük festmény, grafika, fotó, montázs és installáció, de mind azt mutatja, hogy egy-egy témakör milyen sokoldalúan körbejárható. Látható iniciálé, bibliai jelenet, ókori szoborrészlet, a mai filmes világból különleges montázs, arckép, akt és színek játéka. A művészet lényege az örömokozás, az öröm átadása, mely sikerült a katedrás diákoknak. Bízom benne, hogy mindenkinek elnyeri tetszését a kiállítás, ahol minden kép más-más üzenetet közvetít, mindenki azt olvashatja ki belőle, amit magáénak érez – tette hozzá.

A tavaszköszöntő program második részében Hegedűs Zoltán népzenész és két társa húzta a talpalávalót ebéd előtt. Az ismert zenész elmondta: a téli műhelymunka után új dalokkal színesítették repertoárjukat. Végül Pintér Józsefné köszöntötte fel Farkas P. Józsefet névnapja, valamint feleségét, Jolikát születésnapja alkalmából. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház