Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2019. március 23. 21:09

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Nagyböjt 3. vasárnap – 2019. március 24.

1. Holnap, hétfőn Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony) ünnepe van. Az esti hat órás szentmisében Lelki Adoptálásra, vagyis a veszélyben lévő magzatok lelki örökbefogadására lesz lehetőség. Szeretettel hívjuk a híveket.

2. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztúti ájtatosságokat végzünk. Hamvazószerdával elkezdődött a kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig tart.

3. Ismét lesz nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtés a rászorulók számára az országos Karitász szervezésében. A mai napon, vasárnap kezdődik és egy héten át, március 31-e vasárnapig tart. Az élelmiszereket minden szentmise előtt vagy után a sekrestyében lehet leadni. Hálásan köszönünk minden adományt!

4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez 2019. március 27-én (szerdán) este 18 órakor a Főplébánia Közösségi Házának nagytermében. Az előadás címe: „Feltámadás”. Az előadást az ökumenizmus jegyében együtt tartják Dr. Finta József katolikus plébános, Kiss János evangélikus lelkész és Varga Nándor református lelkipásztor.

5. Irgalom Forrása közbenjáró imaszolgálat lesz 2019. március 31-én délután fél 4-től a Kecskeméti Nagytemplomban. Dicsőítés, tanítás, majd közbenjárás testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt."

6. Nagyböjti Lelkigyakorlatot tart a Nagytemplomban  Dr. Bábel Balázs érsek atya április 12-13-14-én, péntek-szombat-vasárnap este 18 órakor. A szentmisék előtt valamint a szentmisék alatt is gyónási lehetőség lesz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

7. A Roxy Tours Utazási Iroda autóbuszos zarándoklatot szervez Csíksomlyóra a pápalátogatásra. Május 31-től június 2-áig három nap, két éjszaka szállással és félpanziós ellátással. A részvételi díj 42.500 Ft. A zarándoklatról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Részletesebb ismertetőt lehet kérni a sekrestyében a szentmisék előtt és után, illetve a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Mindent az Utazási Irodánál kell intézni.

8. Szeretettel hívják és várják a leendő első osztályos gyermekeket és családjukat a Piarista Általános Iskola idei utolsó beiskolázási programjára, a „Kikelet szigetre”, 2019. március 29-én, pénteken, délután fél ötre az iskola dísztermébe. Bővebb információ az iskola honlapján található.

9. Nyílt napot szerveznek április 4-én (csütörtökön) a Szent Imre Katolikus Óvodában 9-10.30 óráig azon családok számára, akik érdeklődnek az intézményben folyó nevelési tevékenység iránt és szeretnék gyermeküket a következő 2019/2020-as nevelési évben az óvodába beíratni. Tájékoztató szülői értekezlet ugyanezen a napon délután 16 órakor lesz. További részletek a kihelyezett plakáton.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház