Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. június 23. 20:34 | Szerző/forrás: hiros.hu

Dankó Pista életmű-díj gála Kecskeméten

Dankó Pista életmű-díj gála Kecskeméten
Kecskeméten rendezik július 6-án 15 órától a Magyar Nótaszerzők Országos Egyesülete és a Musica Hungarica Kiadó szervezésében a Dankó Pista életműdíj-átadó gálaműsort. Ez lesz a harmadik alkalom, hogy a legnevesebb magyar nótaszerzőről elnevezett díj átadásra kerül.

Fejős Jenő ezüstkoszorús magyarnóta énekest kérdeztük a gálaműsorról.

Mit érdemes tudni a díjról?

Dankó Pista a leghíresebb magyar nótaszerző.  Több mint ötszáz nótáját éneklik a világban. Ady Endre, Juhász Gyula, Gárdonyi Géza, Pósa Lajos is verset írt hozzá. Járta a világot, még az orosz cárnál is muzsikált. Tehát óriási megtiszteltetés, ha valaki Dankó Pista életmű-díjban részesülhet.

Kik kaphatják a díjat?

Hosszadalmas folyamat előzi meg az életmű-díj odaítélését. A nótás szakma tesz javaslatot a jelöltre, majd szavazás útján döntenek az odaítélésről. Ebben a gálaműsorban három női és három férfi énekes kapja majd az elismerést.

A díjazottak mellett kik lesznek gálaműsor fellépői?

Pálffy Zsuzsa művésznő Kanadából, Szóka Júlia színésznő, operetténekes, Szeredi Krisztina szoprán operaénekes, Éliás Tibor énekes, előadóművész, Pék László nótaénekes és jómagam.

Úgy hallottam, hogy nagynevű cigányzenekar fogja kísérni az énekeseket a műsorban.

Igen, az 1952-ben megalakult világhírű Rajkó zenekar fog a színpadra lépni, akiket elkísér a Rajkó Művészegyüttes tánckara is.

A nótagálával kapcsolatosan milyen érdekességeket tudhatunk még?

A műsorról tv- és hangfelvétel is készül, sőt a gála a Dankó Rádió élő kívánságműsorába is bekapcsolódik.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház