Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. augusztus 17. 21:38

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Évközi 20. vasárnap – 2019. augusztus 11.

1. A hét ünnepei a következők:

- Hétfőn Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja.

- Kedden Szent István király főünnepe.

- Szerdán Szent Pius pápa emléknapja.

- Szombaton Szent Bertalan apostol ünnepe lesz.

2. Augusztus 20-án kedden Szent István király ünnepe lesz. Vasárnapi miserend szerint reggel hét órakor, de. 9 órakor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Az esti 18 órás szentmise azonban nem a Nagytemplomban lesz, hanem a Főtéren lévő nagyszínpadon, mert ezt a szentmisét közvetlenül követi majd a városi kenyérszentelés ünnepsége.

3. Szerdán, augusztus 21-én du. 17 órakor Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.

4. Magyar Szent Család Zarándoklat lesz augusztus 24-25-én Szentkirály-Lakitelek-Nyárlőrinc-Szentkirály útvonalon. A program részleteiről plakátokat helyeztünk el a hirdetőtáblákon.

5. Augusztus 25-én vasárnap 10 órakor lesz a szentkirályi búcsú. Szeretettel várják a kedves híveket!

6. Augusztus 31-én szombaton reggel 9 órától du. 17 óráig lesz a Máriaremetei kegytemplomban a Szeretetláng Fesztivál, melynek fő előadója Mijo Barada lesz. Szeretettel várják az érdeklődőket.

7. A Piarista Iskola alsó tagozatába tanítót keresnek, pályakezdő tanítók jelentkezését is várjuk. Jelentkezni az [email protected] címen lehet szakmai önéletrajz, motivációs levél beküldésével. A pályázatok elbírálása folyamatos.

8. Szeptember 1-jén vasárnap 10 órakor innen a kecskeméti Nagytemplomból közvetíti a Kossuth Rádió és a Katolikus Rádió az országos tanévnyitó szentmisét, amelyet Dr. Bábel Balázs érsek atya tart a Szent Imre Iskola és a Piarista Iskola diákjainak jelenlétében. Ezért szeptember 1-jén a 9 órás szentmise prédikáció nélkül, rövidítve lesz megtartva. Utána pedig kivételesen nem fél 11-kor, hanem 10 órakor kezdődik a délelőtti szentmise.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház