Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. szeptember 27. 16:29

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Évközi 25. vasárnap – 2019. szeptember 29.

1. A hét ünnepei a következők:

- Hétfőn Lisieux-i Kis Szent Teréz emléknapja.

- Kedden a Szent Őrzőangyalok emléknapja.

- Pénteken Assisi Szent Ferenc emléknapja.

2. Irgalom Forrása közbenjáró imaszolgálat lesz ma, 2019. szeptember 29-én délután fél 4-től a Kecskeméti Nagytemplomban. Dicsőítés, tanítás, majd közbenjárás testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt.

3. Október a Rózsafűzér hónapja. Minden nap az esti szentmisék előtt ¼ hattól együtt imádkozzuk a Rózsafűzért. Szeretettel várjuk a híveket!

4. Szeretetláng engesztelést tartunk október 2-án szerdán fél öttől.

5. ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR zarándoklat lesz Kecskemétért 2019. október 5-én szombaton. Két pontból indul: a Szent Ferenc kápolnából a fél 9 órai szentmise után, valamint a Mária kápolnából a 9 órai szentmise után. Részletek a plakáton olvashatók.

6. Ifjúsági hittancsoport indul középiskolás és egyetemista, főiskolás fiatalok számára péntekenként este hét órakor a Főplébánia kis hittantermében (a sekrestyével szemben). Ez a csoport nem szentségi felkészítés céljából jön létre. Péntek esténként azokat a fiatalokat várjuk, akik már részesültek a szentségekben, vagy pedig nem akarnak bérmálkozni. Jelentkezni az Irodán vagy Finta atyánál!

7. Marek Stefanski, a krakkói dóm orgonaművésze ad orgonahangversenyt a Nagytemplomban október 4-én, pénteken 19 órától. A belépés ingyenes, adományokat a Nagytemplom felújítására elfogadunk. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

8. Gyűlést tartunk a Plébániai Képviselőtestület tagjai számára október 3-án csütörtökön este fél héttől a plébánia épületében. Kérem a Képviselőtestület tagjait, szíveskedjenek eljönni erre a fontos gyűlésre!

9. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 5-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni lehet nyolcadik osztályos kortól szeptember 27-ig a Főplébánia irodájában, hivatali időben. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A részvételi díj 2.000 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. szeretettel várjuk az érdeklődőket.

10. Bérmálásra felkészítő csoportok indulnak középiskolás fiatalok számára a Főplébánia szervezésében három különböző helyen és időpontban. Szerdán délutánonként 14 órakor a Katona József Gimnáziumban, pénteken délután 16 órakor a Főplébánia kis hittantermében, pénteken este hét órakor pedig a Barátok templomához tartozó hittanteremben. A csoportokba még jelentkezni lehet a helyszíneken, illetve a Főplébánia irodájában. A leendő bérmálkozók szüleinek szülői értekezletet tartunk október 1-jén kedden délután 17 órakor a Főplébánia Közösségi Házában (Lestár tér 2., bejárat a Színház felől). Az értekezletre a bérmálásra jelentkező fiatalokat is várjuk!

11. Ebben az évben is megrendezésre kerül Kecskeméten a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági segítő program október 11-13 között. Az eseményre a 72ora-kecskemet.eu weboldalon lehet jelentkezni október 4-e éjfélig. Itt a Nagytemplomban és a Főplébánián is megszervezzük a programot. Kérem az érdeklődő fiatalokat, hogy október 3-ig jelentkezzenek ne csak a weboldalon, hanem hitoktatójuknál, csoportvezetőjüknél is személyesen!

12. Szinódusi Találkozó lesz Kalocsán október 19-én szombaton 14 órától a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben. Témája a készülő Eucharisztikus Kongresszus, nagyon sok konkrét információval. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Kérem, aki jönne, jelezze szándékát a Főplébánia Irodáján, de szíveskedjen regisztrálni a Parázs Központ Honlapján is október 13-ig! Részletek a kitett plakátokon olvashatók.

13. Egyházmegyei Családtalálkozó lesz 2019. október 26-án Kalocsán, szintén a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben. A program de. 9 órától 15 óráig tart. Regisztrálni a Parázs Központ Honlapján keresztül lehet október 13-ig. Szeretettel biztatom a családokat a részvételre!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház