Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. október 4. 13:09

Az állatok védőszentjét ünnepelték

Képgaléria
Az állatok védőszentjét ünnepelték
Assisi Szent Ferencre emlékeztek október 4-én Kecskeméten, a műkertvárosi kápolna előtt a Wojtyla Barátság Központ szervezésében. A rendezvény vendégei között helyet foglalt dr. Pintér Gábor Belorusszia pápai nunciusa, dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és Lévai Jánosné, a városrész önkormányzati képviselője is. (Fotók: Mátyus István)

A jelenlévők sorában szép számmal akadtak négylábúak, mivel a Kecskeméti Vadaskert, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány, illetve a Kisfái Kutyakiképző Sport Egyesület ugyancsak képviseltette magát az ünnepségen.

A programban fellépett Szabó Sándor tárogatóművész, továbbá Bartus Bertalan, a Katona József Gimnázium diákja, aki Petőfi Sándor A gólya című versét mondta el. A Műkerti Általános Iskola diákjai pedig színes népdalcsokorral készültek a rendezvényre.

A városvezetés nevében Lévai Jánosné köszöntötte a megjelenteket, felidézve Assisi Szent Ferenc életét, tanításait. Kiemelte, azon szentek egyikére emlékezünk, aki a 21. század embere számára is példakép lehet.

– Szent Ferenc Isten szegénykéje. Egészen neki akart élni, teljes mértékben Jézus nyomdokain kívánt járni. Kövessük Ferencet az egyszerűségben, az Isten iránti szeretetben, hűségben! – fogalmazott Lévai Jánosné.

Assisi Szent Ferenc elhívatottságáról beszélt Bajkó Zoltán, Izsák plébánosa is, majd Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója ecsetelte az állatkert mindennapi tevékenységét.

Őt váltva dr. Pintér Gábor, Belorusszia pápai nunciusa lépett a mikrofonhoz.

 – Szent Ferenc képes volt megteremteni azt a harmóniát, amely boldoggá teheti az embereket. A természettel való összhang és az Istennel való kapcsolat adta meg számára a lelki nyugalmat. Ezt kívánom mindenki számára – hangsúlyozta a pápai nuncius.

Csikai Gyula, a Kisfái Kutyakiképző Sport Egyesület elnöke szintén ismertette munkájuk gyümölcsét, majd kutyabemutató részesei lehettek a jelenlévők.

A rendezvény záró momentumaként a Wojtyla Barátság Központ ünnepélyesen örökbe fogadta a Vadaskert egyik újszülött csacsiját, átvállalva ezzel a gondoskodás költségeit.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház