Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. december 5. 14:19

Önkénteseiket ünnepelték a wojtylások

Képgaléria
Önkénteseiket ünnepelték a wojtylások
Az Önkéntesek világnapja alkalmából a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége ünnepséggel köszöntötte társadalmi felelősségvállalásban élenjáró tagjait; közösségi munkát vállaló gondozottakat, segítőket, támogatókat. Az eseményen Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő is részt vett. (Fotók: Mátyus István)

A meghitt, családias alkalmat a kárpátaljai illetőségű Hullócsillag betlehemes csoport karácsonyi műsora indította, melynek végén tánctudásukból is ízelítőt adtak a beregszászi magyar fiatalok.

Farkas Pál, a Wojtyla Ház önkéntes programszervezője, miután bemutatta a vendégeket, elmondta, hogy a népkonyha munkáját fennállásának eddigi tizenöt esztendeje alatt mintegy ezer volontőr segítette.

Lévai Jánosné kifejtette: – Környezetünkben egyre több az önkéntesek száma, köszönhetően a kormányzat azon intézkedésének is, hogy az érettségi vizsgára bocsátás előfeltétele a meghatározott idejű közérdekű munkavégzés. A fiatalokat rá kell szoktatni, hogy nem minden a pénz körül forog, hiszen anyagiakkal nem lehet mindent megváltani – fogalmazott.

Sinkó András, a Poliext Kft. kereskedelmi igazgatója elmondta, anyai nag,yszüleinek szavai még ma is a fülébe csengenek: „akkor leszel felnőtt, ha megérted, a valódi értékeket nem pénzért lehet megkapni”.

Gyermekkorától kezdve magán érezte az isteni gondviselést. A boldog élet pedig nem feltétlenül jelent problémamentességet. Sokszor a legnagyobb feladat önmagunk legyőzése. Ezt megtapasztalta az elmúlt évek külföldi zarándokútjai során, ahol meggyőződött annak igazságáról, hogy egyszerűen is mennyire szép az élet – hangoztatta Sinkó András.

Beke Márk harsonás, a 2018. évi Virtuózok tehetségkutató verseny abszolút győztese beszámolt New York-i fellépéséről, melyre a Carnegie Hall-ban került sor november végén. A négy teljes napon át tartó gyakorlást nagysikerű fellépés követte, majd az utolsó két napon egy kis városnézésre is jutott idő – számolt be kintléte alatt szerzett élményeiről a kecskeméti virtuóz.

Dr. Finta József atya arra hívta fel a figyelmet, hogy az ember alapküldetése, hogy másokat boldoggá tegyen. Ha a világosságot leborítjuk, akkor hiába világít, nem válik láthatóvá másoknak – jelentette ki a Nagytemplom plébánosa.

Simon Bence, az Építő Simon Kft. ügyvezetője kötelességnek nevezte az önkéntességet mindazok számára, akik – mint fogalmazott – „nagyobb sikerrel tudtak élni az Isten adta talentumaikkal”. Ezzel ugyanis másokat is segítségnyújtásra ösztönöznek.

Az ebédosztást megelőző közös imát dr. Finta József atya indította el, miközben Borisz atya ortodox lelkész áldását adta az ételre várakozókra.

Csütörtökön Fazekas Mihály, a Medi-Print Medical Kft. ügyvezetője biztosította a szegények napi betevőjét.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház