Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. december 6. 12:35

Szent Miklós-nap a Wojtyla Házban

Képgaléria
Szent Miklós-nap a Wojtyla Házban
Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, Engert Jakabné Kecskemét megyei jogú város alpolgármestere, Horváth Attilláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke és Szikora Gyula, a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója társaságában emlékezett Szent Miklós püspökre a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége december 6-án, mikulás napján. (Fotók: Mátyus István)

Az ünnepi program A Wojtyla angyalai – a népkonyha daloskedvű gondozottjai – énekes műsorszámával kezdődött, Tóthné Király Enikő gitárkíséretével.

Farkas Pál, a Wojtyla Ház önkéntes programszervezője röviden ismertette Szent Miklós püspök életét, majd Balázs érsek mondta el emlékező gondolatait.

– Azért, hogy valaki kaphasson, valakinek adnia is kell. Mit tud adni, aki a Wojtyla Házba jár ebédelni? Például jó szót, kisebb-nagyobb segítséget. És ezzel másokat is jó tettekre indíthat – fogalmazott a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye főpásztora.

Ezt követően Szikora Gyula 122 darab mikuláscsomagot osztott ki a rászorultak között, kolléganője, Szőke Ilona, valamint Engert Jakabné és Balázs érsek közreműködésével.

Szikora Gyula több éves támogatói munkássága elismeréseként egy festményt vehetett át Farkas P. Józseftől, a Wojtyla Központ alapító-igazgatójától. Dr. Bábel Balázs támogató szeretetét pedig egy karton Koch-borral köszönte meg a szociális létesítmény üzemeltetője.

A meghitt, családias légkörben töltött percek után a Wojtyla angyalai további két ideillő keresztény dalt adtak elő, melyet közös ima követett, érseki felvezetéssel, végül pedig az ebédosztásra is sor került.

A szegények pénteki menüjét – lencsefőzeléket sertéspörkölttel – Beregszászi Zoltánné, a Precíz Kft. tulajdonosa ajánlotta fel. A hagyományosan kiváló ételt ezúttal is kenyér és sütemény egészítette ki.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház