Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. január 24. 11:12

Sváby András és Karcsika a Wojtyla Házban

Képgaléria
Sváby András és Karcsika a Wojtyla Házban
A tévés személyiséget Borzák Tibor újságíró faggatta a Wojyla Barátság Központ „pódiumán”. Sváby András a Heti Naplóból jól ismert kiskutyáját, Karcsikát is magával hozta a pénteki találkozóra. (Fotók: Mátyus István)

Hajdanán a TV2-nél senki nem számított arra, hogy egy műsor vasárnap este 7-kor veri az összes többit. Még az amerikai tulajdonosok sem gondolták volna, hogy a Napló a tévénézők ötven százalékának figyelmét képes lekötni. Ez ma már nem lehetséges, mivel csatornák százai várják az érdeklődő tekinteteket. A Napló tíz éven keresztül bizonyította, hogy érdekes-értelmes tartalommal is lehet komoly nézettséget produkálni – fogalmazott Sváby András, amikor az újságíró a producer-műsorvezető szakmai múltját firtatta.

– Aztán megváltoztak a viszonyok a csatornánál, utána tíz év szünet következett. Egyszer csak hívás érkezett az ATV-től, azóta ismét képernyőn vagyok a Heti Naplóval – folytatta karriertörténetét.

– Jól elvoltam, miután eltűntem a képernyőről; sokat tanultam, vállalkoztam, még egy honlapot is üzemeltettem, de az alapfoglalkozásom, a tévézés, őszintén szólva, mindvégig nagyon hiányzott – tette hozzá.

Korábbi időszakából felelevenítette Szécsi Pál nővérével, Katalinnal történt találkozását, mely alapján riport is született, amire az egész ország felfigyelt akkoriban.

– Azokat a történeteket szeretem, ahol van megoldás. Léteznek ugyan csodák, de aki csodát ígér másoknak, annak ne higgyenek – vallotta.

Hároméves keverék kiskutyájáról, a Heti Napló állandó vendégéről, Karcsikáról is mesélt Sváby András.

– Nem akartam állatot hozni a műsorba, hisz alapjában véve semmi keresnivalója ott. Csak azért hoztam magammal a stúdióba Karcsikát, hogy addig se legyen egyedül. A helyiség hátterében tartózkodott csendesen, szinte láthatatlanul, azonban a nézők néha mégis észrevették jelenlétét. Végül közkívánatra került adásba Karcsika, aki egész idő alatt nagyon nyugodtan viselkedik. Sőt, szelfizni is szeret, mert mindig a telefon lencséjébe néz, ha fotózzák.

A pódiumbeszélgetést ételosztás követte, melyben Sváby András is tevékenyen részt vett.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház