Zöldséges penne a Wojtyla népkonyha „étlapján”
Caruso Annunziato, a Cézár Étterem tulajdonosának, főszakácsának adománya jóvoltából Molnár Zoltán önkéntes szakács főzött pénteken ebédet a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A felajánló olasz származású úriember immáron huszonnegyedik esztendeje vezeti éttermét Kecskeméten, rendkívüli sikerrel. Ő is „lentről” kezdte, tehát tudja, milyen érzés, ha – finoman szólva – nem tehetős az ember. Ez tükröződik vissza abban, ahogyan a szegénységről vélekedik: ha valakinek több adatik, adjon belőle azoknak, akiknek kevesebb jut. Az olasz szakácsmesternek hála ismét étteremben érezhették magukat a Wojtyla Ház szegényei, ezúttal is mintegy százhúszan, akik péntek délben lencsés-cikóriás-paradicsomos pennét fogyaszthattak kenyérrel, süteménnyel. A menüt Sváby András televíziós műsorvezető, producer, újságíró osztotta ki a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)