Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. január 25. 21:47

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Évközi III. vasárnap - 2020. január 26.

1. A hét ünnepei a következők:

- Kedden Aquinói Szent Tamás egyháztanító emléknapja lesz.

- Pénteken Bosco Szent János áldozópap emléknapja lesz.

2. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik ebben az évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a szükséges tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Köszönjük. 

3.  Február 2-a, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe ezúttal vasárnapra esik. A de. fél 11-es szentmise keretében tartunk ünnepélyes gyertyaszentelést. Kérem, aki gyertyát szeretne szenteltetni, erre a misére jöjjön és hozzon magával gyertyákat!

4. Február 8-án szombaton délután 14 órától hittanos Farsangi Bál lesz a Helynökség épületének Nagytermében. A bejárat a Színházzal szemben lesz. A programról plakátokat helyeztünk ki a hirdetőfalra. Szeretettel várjuk a gyermekeket, szüleiket, családjukat! A belépő egy tombolatárgy, illetve sütemény, üdítő.

5. Szintén február 8-án Gyertyaszentelő Boldogasszony gyalogos Zarándoklat lesz a Lakitelek-Tiszaalpár-Lakitelek útvonalon. A részletekről plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra.

6. A Betegek Világnapját megelőző vasárnap, február 9-én a fél 11-es mise keretében tartjuk a Betegek Kenetének közös, ünnepélyes kiszolgáltatását templomunkban. Kérem, hogy hozzuk el a templomba azokat az időseket, betegeket, akik egyedül nem tudnak eljönni! A szentmise alatt gyónási lehetőség is lesz számukra.

7. „Ez az a nap Roadshow” lesz Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban február 13-án csütörtökön este 19 órakor. Több neves keresztény könnyűzenei együttes és előadó fog koncertet adni. Igehirdetés, közös imádság is lesz. A program ökumenikus és karizmatikus jellegű. Jegyeket 1000 forintos áron lehet vásárolni a plébánián hivatali időben, illetve a sekrestyében a szentmisék után.

8. 2020. február 22-én szombaton 19 órától lesz a hagyományos Keresztény Polgári Bál, melyet a Nemzeti Összetartozás évének tiszteletére tartanak a Három Gúnár Rendezvényházban.

Belépők igényelhetőek  a 06/30- 321 3503 telefonszámon.

9. Február 16-án, a Házasság Hetének zárónapján minden szentmise végén személyesen megáldjuk a jelen lévő házaspárokat. A fél 11-es szentmisében pedig külön szertartás keretében megünnepeljük a jubiláns házasokat, akik idén ünneplik házasságuk 25., 50. vagy 60. évfordulóját. Kérem, hogy ők szíveskedjenek jelentkezni névvel és lehetőleg telefonszámmal vagy a misék után a sekrestyében, vagy pedig a plébánia irodájában hivatali időben. Hálásan köszönjük!

10. Lehet és érdemes is már regisztrálni a 2020. szeptemberében Budapesten rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A Kongresszus részletes programját színes plakátokon elhelyeztük a hirdetőfalra. Akik saját maguk regisztrálnak az internetes honlapon, azok szíveskedjenek a plakáton megadott azonosító jellel a Főplébánia csoportjához csatlakozni. Akik nem tudnak, vagy nem akarnak önállóan regisztrálni interneten, azokat mi beregisztráljuk. Ehhez kérjük, hogy a templom közepén lévő kis asztalkán elhelyezett adatlapokon szíveskedjenek beikszelni, hogy melyik programon vagy programokon kívánnak részt venni! Valamint szíveskedjenek feltüntetni a szükséges adatokat is. A kitöltött adatlapot pedig a plébánián vagy a sekrestyében lehet leadni.

11. Év eleji Képviselőtestületi Gyűlést tartunk a plébániai Képviselőtestület számára a plébánia hivatalban 2020. február 5-én szerdán este fél héttől. Kérem a Képviselőtestület tagjait, hogy szíveskedjenek eljönni erre a fontos gyűlésre! Köszönjük!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház