Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2020. január 31. 11:18

Hol van és mit tesz most Krisztus?

Képgaléria
Hol van és mit tesz most Krisztus?
Évek óta rendszeresen tart biblikus témájú előadásokat Szabó Antal, a bócsai Poli-Farbe festékgyár ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központban. Péntek délelőtt egyetlen kérdés köré csoportosult a népkonyha gondozottjaival folytatott interaktív beszélgetése: hol van és mit tesz most Krisztus? (Fotók: Mátyus István)

Szabó Antaltól megtudhatták a szociális intézmény ellátottjai, hogy Krisztus ma is él. Ami köztünk van, az a Szentlélek. Isten Fia mostanság is értünk munkálkodik. Fent lakozik a mennyei szentélyben, ahol mennybemenetele óta – több mint kétezer éve – végzi főpapi szolgálatát.

Az Újszövetségben a Zsidókhoz írt levél így fogalmaz erről:

„Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, de nem vétkezett. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” (Zsidók 4, 14-16)

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája