Tarhonyaleves és túróstészta Kocsis Pál vállalkozótól
A magyar néphit természetfeletti képességekkel megáldott, a házaknál tejet kéregető vándordiákjáról elnevezett családi vállalkozásban tevékenykedik Izsákon az Alföldi Garabonciás Kft. Kocsis Pál ügyvezető tulajdonos irányításával. Kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkoznak, melynek meghatározó alapanyaga a Duna-Tisza Köze pusztáinak háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmjuk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej. Sikeres működésüknek és termékeik egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően adományozásra is futja Kocsis Pálnak, aki legutóbb csütörtökön szervezett jótékonysági akciót a Wojtyla Barátság Központban. Ennek keretében százhúsz adag tarhonyalevest, második fogásként pedig ugyanennyi túróstésztát, kenyeret és süteményt tálaltak fel a népkonyha szorgos dolgozói. Ráadásul, a nemes lelkű üzletember felajánlása révén még erdeigyümölcs ízű, kecsketejből készült joghurtot is átvehettek előzetesen a Wojtyla Ház gondozottjai. Étkezés előtt Borisz atya ortodox lelkipásztor osztotta meg biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)