Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. március 14. 19:32

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Nagyböjt III. vasárnapja - 2020.március 15.

1. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az állam hivatalos rendelkezéseivel összhangban a következőket rendeli el a koronavírussal szembeni védekezésül: A szentmiséken mellőzzük a kézfogást a békeköszöntésnél. Mindenkit nyomatékosan kérünk, hogy kézbe áldozzon és ne szájba! A szenteltvíztartókat ki kellett ürítenünk, azokat ellenkező rendelkezésig ne használjuk!

2. A következő két vasárnapon, március 22-én és március 29-én a többi szentmise mellett reggel 8 órakor is tartunk egy csendes szentmisét a Nagytemplomban. Kérjük, hogy aki teheti, a 9 órás vagy a fél 11-es szentmise helyett ezen vegyen részt, hogy a szentmisére járók jobban eloszoljanak! Valamint ne feledjük, hogy már a szombat este hat órás szentmise is vasárnapi mise! A templomban igyekezzünk úgy elhelyezkedni, hogy saját közvetlen családtagjainktól eltekintve ne üljünk egymás közvetlen közelében! A lázas, fertőző betegeket kérjük, hogy felépülésükig ne jöjjenek el szentmisére, mert ezzel súlyosan kockáztatják a többi hívő egészségét, valamint a templom bezárását is siettethetik! A televízió a következő hetekben minden vasárnap szentmisét sugároz. Ma este hat órakor a Duna World adón lesz szentmise. Amint biztosan tudni fogjuk, hogy a következő vasárnapokon melyik adó hány órakor sugároz szentmisét, hirdetni fogjuk és a Honlapra is feltesszük.

3. Szerdán Jeruzsálemi Szent Cirill püspök és egyháztanító emléknapja, csütörtökön pedig Szent József főünnepe lesz.

4. Mához egy hétre, vasárnap Szent József tiszteletére ünnepélyesen megáldjuk a szentmiséinken jelen lévő édesapákat.

5. Március 25-én szerdán 18 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége ökumenikus előadást szervez a Közösségi Házban Jézus és tanítványainak köre címmel. Szeretettel várunk mindenkit.

6. A nagyböjti időszak péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztúti ájtatosságot végzünk.

7. Most a héten, szerdán 17 órától Szeretetláng engesztelés lesz.

8. Lehet és érdemes is már regisztrálni a szeptemberben Budapesten rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A részletes programot elhelyeztük a hirdetőfalra. Akik saját maguk regisztrálnak az internetes honlapon, azok szíveskedjenek a plakáton megadott azonosító jellel a Főplébánia csoportjához csatlakozni. Akik nem tudnak, vagy nem akarnak önállóan regisztrálni interneten, azokat mi beregisztráljuk. Ehhez kérjük, hogy a templom közepén lévő kis asztalkán elhelyezett adatlapokon szíveskedjenek beikszelni, hogy melyik programon vagy programokon kívánnak részt venni! Valamint szíveskedjenek feltüntetni a szükséges adatokat is. A kitöltött adatlapot pedig a plébánián vagy a sekrestyében lehet leadni.

9. Buszos zarándoklatot szervezünk Rómába és Riminibe 2020. június 20-27-ig. A részvételi díj 150.000 forint, ami az utazást, a szállásokat és a belépődíjakat foglalja magába. A zarándoklatot Dr. Finta József plébános atya vezeti. Ismertetőt kérni a plébánia irodájában vagy a sekrestyében lehet. Jelentkezni pedig 50.000 forint előleg befizetésével a plébánián vagy személyesen Finta József atyánál.

10.  Nagyheti, Húsvéti szertartások tervezett rendje a Nagytemplomban:

- Április 5-én lesz Virágvasárnap. Fél 11-kor barkaszentelés, körmenet és Passió éneklés lesz templomunkban.

- Április 9-én, Nagycsütörtökön az Utolsó Vacsora szentmiséje este 18 órakor kezdődik.

- Április 10-én, Nagypénteken délután 15 órakor Keresztúti Ájtatosságot tartunk. A nagypénteki szertartás este 18 órakor kezdődik.

- Április 11-én, Nagyszombaton a Szent Sír látogatására napközben végig lehetőség lesz. A Húsvéti Vigília szertartása este 18 óra 30 perckor kezdődik a Nagytemplomban, végén a feltámadási körmenettel.

- Április 12-én, húsvétvasárnap vasárnapi miserend szerint lesznek az ünnepi szentmisék: reggel 7 órakor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor. Április 13-án húsvéthétfőn viszont csak reggel 7 órakor, de. fél 11-kor és este hatkor lesznek szentmisék. A de. 9 órai szentmise elmarad.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház