Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. május 16. 20:49

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Május 17. – Húsvét VI. vasárnapja

A járványügyi előírások lazulásával ismét lehet a nép részvételével bemutatott szentmisét tartani a Nagytemplomban is. Hétköznaponként reggel hétkor és nyolckor, valamint este hatkor, vasárnap pedig reggel hétkor, de. kilenckor, fél 11-kor és este hatkor vannak a szentmisék.

- Kötelező a templomban a szájmaszk, vagy pedig az orrot és szájat eltakaró sál vagy kendő viselése. A szenteltvíztartók továbbra is üresek. A templomba lépés előtt és annak elhagyása után kötelező a kézfertőtlenítés. Kérem, hogy erről mindenki saját maga gondoskodjon! Mi is tettünk ki kézfertőtlenítőt, de nem biztos, hogy elegendőt tudunk beszerezni, ezért adományba is szívesen fogadunk. Kötelező egymástól másfél méter távolságot tartani. Minden második padba szabad csak beülni, ott is megtartva a másfél méteres távolságot. Közvetlen egymás mellé csak az egy háztartásban élő családtagok ülhetnek. Áldoztatni továbbra is csak kézbe lehet, áldozáskor se álljunk szorosan sorba! Érsek atya továbbra is felmentést ad a személyes szentmiserészvétel alól azok számára, akik nem tudnak eljönni. A vasárnapi szentmiséket pedig továbbra is közvetítjük innen a Nagytemplomból.

- Gyóntatni hétfőn, szerdán és pénteken reggel 9-től 10 óráig, kedden és csütörtökön pedig du. fél hattól hatig fogunk a keresztelőkápolnában. Szombat este és vasárnap a szentmisék alatt igyekszünk gyónási lehetőséget biztosítani, szintén a keresztelő kápolnában.

- Május hónapban májusi litániákat tartunk fél hattól, az esti misék előtt.

- A kereszteléseket, esküvőket, temetéseket a hatályos járványügyi előírások betartásával meg lehet tartani. Június elsejétől 200 főig a lakodalmak szervezése is engedélyezett.

- A kisebb imacsoportok, plébániai közösségek már találkozhatnak a templomban, illetve a Közösségi Házban. Kérem azonban, hogy fokozottan ügyeljenek a járványügyi előírásokra betartására. Csütörtökön fél öttől elkezdődnek újra a bibliaórák is.

- A plébániai iroda hétfőtől rendes nyitva tartással üzemel. Kérem azonban, hogy az érkezők szájmaszkot viseljenek, illetve egyszerre két személynél több az ügyintézőn kívül ne tartózkodjon az irodában!

 - Az elsőáldozások és a bérmálás időpontjáról hamarosan tájékoztatást adunk. Ezeknél is figyelni kell a járványügyi előírások betartására.

- Pénteken Szent Rita emléknapja, szombaton pedig boldog Apor Vilmos püspök és vértanú emléknapja lesz.

- Mához egy hétre Urunk Mennybemenetelének főünnepe lesz, templomunk búcsú ünnepe. Sajnos a vírussal kapcsolatos óvintézkedések korlátokat szabnak, de azért szeretnénk minél méltóbban megünnepelni a búcsút. Kérem a kedves híveket, hogy aki teheti, jöjjön a szentmisékre, lehetőleg minél arányosabban oszolva meg a négy vasárnapi szentmise között! Imádkozzunk azért, hogy egyházközségünk minél inkább éljen és viruljon!

- Mához két hétre Pünkösd, a Szentlélek eljövetelének ünnepe lesz. Vasárnap a szokásos módon hét órakor, 9-kor, fél 11-kor és este hatkor lesznek ünnepi szentmisék. Hétfőn hétköznapi miserend lesz.

- A Koronavírus terjedése nyomán kialakult veszélyhelyzetre és az ezzel kapcsolatos utazási nehézségekre való tekintettel a Vatikán egy évvel elhalasztja a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Szeretettel kérjük a kedves híveket, hogy legyenek továbbra is lelkesek a Kongresszussal kapcsolatban, s készüljenek továbbra is a jövő szeptemberben megvalósuló eseményre. A regisztrációval kapcsolatban később tudunk tájékoztatást adni, kérjük, figyeljék majd a híreket!

- Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a sze­mélyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik szá­za­lékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat: technikai szá­ma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adó­szá­ma: 18340497-1-03

- Lelki gondozást igénylő számára lelki beszélgetésekre van lehetőség a Reménység Háza Lelkigondozói Szolgálat jóvoltából. Részletek a plébánia honlapján olvashatók.

- Az elmúlt hónapokban a Nagytemplom nagyon komoly anyagi veszteségeket szenvedett el a nyilvános misék, szertartások mellőzése miatt. Ugyanakkor a kedves hívek látták, hogy minden lehető módon igyekeztünk továbbra is szolgálatukra lenni. Az alkalmazottainkat is megtartottuk. A Nagytemplom felújítása is új lendületet vett az elmúlt hetekben, s remélhetőleg most már látványosabban haladni fog. Tisztelettel kérjük nagylelkű adományaikat a perselyekbe, vagy pedig a Főplébánia számla számára: 11732002 – 20372510. Ne feledkezzünk meg a szegények támogatásáról sem a Szent Antal perselybe! Hálásan köszönjük!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház