Héjja János szolgált ebéddel a Wojtylában
Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron öt vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az üzletember a szegények társaságában beszámolt az elmúlt hónapok eseményeiről. Elmondta, a koronavírus veszélyhelyzet súlyosan érintette cégét, ám minden gond-baj ellenére senkit sem bocsátott el állásából. Hamarosan pedig megnyitja hatodik éttermét is, Békéscsabán. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – tarhonyáshúst savanyúsággal – maga osztotta ki a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára a népkonyha ebédlőjében. A menühöz félegyházi kenyér és sütemény is dukált. (Fotók: Tódor Norbert)