Garaczi János szolgált Szent Márton-napi ebéddel
Pályafutásom közel hatvan esztendeje alatt nem kényszerültem olyan kihívások elé nézni, mint idén. Nyugodtan állíthatom, 2020 a vendéglátás Trianonjaként fog bevonulni a gasztronómia krónikáskönyvébe – fogalmazott nemrégiben Garaczi János, a lajosmizsei Tanyacsárda és a felsőlajosi Új Tanyacsárda társtulajdonosa a végéhez közelítő esztendőt értékelve. A bonyolult egészségügyi és az ezzel párhozamosan mutatkozó nehéz gazdasági helyzet ellenére a Venesz-díjas mesterszakács mégis vállalta, hogy Szent Márton-nap alkalmából hagyományosan százhúsz adag gulyáslevessel és ugyanennyi lekváros tejespitével jár kedvében a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. A színvonalas menüt Gulyás János alma- és körteadománya, valamint Frittmann János borász mustja tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)