Április 25. csütörtök, Márk
Hírek, események 2020. november 15. 23:04 | Szerző/forrás: keol.hu

Utolsó útjára kísérték Balázs Gergely és Szabó István piarista atyákat

Képgaléria
Utolsó útjára kísérték Balázs Gergely és Szabó István piarista atyákat
Az elhunyt atyák temetését 2020. november 14-én, szombaton a covid vírus miatt zárt körben tartották. A gyászszertartást a Kecskeméti Televízió élőben közvetítette, a Szentháromság Piarista Plébánia pedig online közvetítést szervezett az interneten. A temetési szertartást Szakál Ádám, a Piarista Rend Magyar Tartományának provinciálisa vezette. (A fotók forrása az online közvetítés)

A zártkörű temetési mise 9.30 órakor kezdődött a kecskeméti Piarista Templomban. Ezen a piarista szerzetesek, egyházmegyés papok és a közvetlen rokonok, valamint a meghívottak egy nagyon szűk köre vett részt.

Köztük volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, valamint Lévai Jánosné kecskeméti önkormányzati képviselő, tanácsnok is, aki Kecskemét város nevében vett búcsút az atyáktól.

"Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzatának képviseletében, a jelen lévő Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, képviselőtársaim és a magam nevében szomorúan búcsúzom Balázs Gergely és Szabó István piarista tanár uraktól" - mondta Lévai Jánosné. Balázs Gergely atyára emlékezve felidézte, hogy kiemelkedő pedagógiai munkája mellett figyelme az utóbbi évtizedben elsősorban az idős, beteg emberekre irányult, a családok szolgálatát tartotta a legfontosabbnak. "Drága Balázs Gergely atya! Mi, kecskeméti híveid, tanítványaid nagyon sokat köszönhetünk Neked. Példát adtál a Szűzanya iránti tiszteletedről, az engesztelések fontosságáról, hitedről és túlcsorduló szeretetedről. Kívánjuk, hogy a jó Isten szeretete legyen Veled az „örök hazában", a jövőben Te imádkozz értünk, városunk polgáraiért."

Szabó István atyára, piarista tanárra, iskolaigazgatóra, cserkészvezetőre, az Egyházügyi Munkacsoport tagjára is szomorúan és fájdalommal emlékezett:

"Több évtizede már annak, hogy bekapcsolódtál Kecskemét város közéletébe, az Egyházügyi Munkacsoport aktív tagjaként figyelembe vettük ötleteidet, javaslataidat. 2013-tól minden évben segítetted az - önkormányzat szervezésében - az emlék-konferenciákat, melynek aktív résztvevője is voltál.

Kedves Balázs Gergely és Szabó István atya!

Emléketeket, tiszteleteteket őrzi az az erdei fenyőfa is, amelyet a piarista rendház melletti parkban ültettünk. Osztozunk családjaik és a piaristák nagycsaládjának a fájdalmában.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, képviselőtársaim és a magam nevében mindkettőtöktől fájdalommal búcsúzunk: Szeretve voltatok városunkban, de bízom benne, hogy szeretve vagytok fenn a mennyben is.

Nyugodjatok békében! Isten Veletek!"

A Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye képviseletében dr. Finta József érseki helynök, plébános, a Piarista Diákszövetség nevében Szabó Gellért elnök, Szentkirály polgármestere, a Kecskeméti Szentháromság Plébánia nevében pedig Domonkos Zoltán búcsúzott az elhunytaktól.

A temetés második része, a sírbatétel 11.00 órakor kezdődött a kecskeméti Köztemetőben a piarista sírboltnál. A járványügyi szabályok szerint csak 50 fő vehetett részt a temetői szertartáson.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház