Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. december 29. 11:56

Polgár Peti adta a marhapörkölt ízvilágát

Képgaléria
Polgár Peti adta a marhapörkölt ízvilágát
Balogh Károly Helvécia polgármestere volt december 29-én a Wojtyla Barátság Központ „Betlehemi karácsony Kecskeméten” elnevezésű programsorozatának napi főtámogatója. Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója nagymennyiségű almát és körtét ajánlott fel ugyanezen a napon Kecskemét rászorultjainak étkeztetésére. Polgár Peti zenés humorista szakácstudományának köszönhetően pedig marhapörkölt rotyogott a népkonyha udvari bográcsában. Igei köszöntővel Szerdi Szilárd, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkésze szolgált. (Fotók: Mátyus István)

– A hagymakarikát, amit együtt szoktuk énekelni, most belefőztem a pörköltbe. A pörköltről is szoktam énekelni, egyelőre ezt is csak alkotni tudtam. Remélem, jövőre újból találkozunk és akkor már maszk nélkül fogunk táncolni, dalolni – utalt a koronavírus-járványra Polgár Peti.

Szerdi Szilárd Pál apostol Tituszhoz írt leveléből idézett:

„Mert megjelent Isten üdvözítő kegyelme minden embernek, és arra nevel minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, józanul, igazságosan és kegyesen éljünk e világban, mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését, aki önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden gonoszságtól, és megtisztítson minket a maga népévé, amely jó cselekedetre törekszik.”

– Nagyon örömteli dolog, hogy Isten most is szeret minket. Tele vagyunk várakozással. Mikor lesz vége a járványnak, mikor fogunk ismét szabadok lenni, mikor tudunk újra együtt énekelni. Legjobb az, hogy várhatjuk Jézus Krisztus második eljövetelét és felkészülhetünk a vele való találkozásra. Isten arra tanít minket, hogy tudjunk mértékletes, tiszta életet élni, hogy példák legyünk mások számára is – köszöntötte a szociális intézmény főbejáratához érkezőket a lelkipásztor, majd gitárjáték kíséretében előadta az Áldom szent neved… kezdetű keresztény dalt.

Az ételadományt Polgár Peti szolgálta fel a szegények számára a Wojtyla Ház munkatársainak, önkénteseinek lelkes közreműködésével, miután Farkas P. Józseftől átvette a Wojtyla 15 ajándék-kötetet, mely a karitatív létesítmény elmúlt tizenöt évét dolgozza fel gazdag képanyaggal illusztrálva.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok