Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. december 30. 11:35

Az OTP Bank nyújtott segítő kezet a hetedik napon

Képgaléria
Az OTP Bank nyújtott segítő kezet a hetedik napon
Szilveszter előtt az OTP Bank Dél-Alföldi Régió felajánlásával osztottak ebédet mintegy háromszáz rászorult számára a Wojtyla Barátság Központ épülete előtt. Mezei Attila mesterszakács vezetésével előzetesen hatszáz darab káposztát tekert és töltött meg a népkonyha önkéntes csapata: Lévai Zita, a Piarista Iskola Öveges Diáklaborjának vezetője, valamint Pákozdi Erika és Mezei Martina. Lelki útravalót Kis János evangélikus lelkész juttatott a szociális intézményhez érkezőknek. (Fotók: Mátyus István)

A legnagyobb magyarországi pénzintézet elsődleges támogatásával létrejött karitatív ételosztást Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója, továbbá Gyuris Dávid, az MSZP városi szervezetének alelnöke, Hatvani László, a P&P Pékáru Kft. ügyvezetője, valamint Horváth Imre és anonim barátja adománya tette teljessé.

Farkas Pál, a Wojtyla népkonyha programszervező munkatársa után az önkéntesek közössége nevében Mezei Attila mesterszakács köszöntötte a rászorultakat.

– Kemény év végéhez érkeztünk, amely megtanított minket emberiekké válni a szörnyű betegség következtében, ami idén ütötte fel a fejét. Nagyon nehéz emberi sorsokkal találkozom és örülök, hogy együtt van még ez a kis csapat, így végtelen szeretettel képesek vagyunk megcselekedni mindazt, ami kell ahhoz, hogy nektek ételt tudjunk biztosítani. Még októberben tűztem ki e 30-ai napot magamnak. Azt akartam, hogy töltött káposztát készítsünk, mert ennyi főre rendkívül munkaigényes étel. Ezzel szeretnénk kifejezni felétek, hogy nem csupán adni óhajtunk nektek valamit, mi a közös munkánk gyümölcsét, egy különlegesen jó ételt kívánunk most elétek tenni. Amint látjátok, ez megvalósult, aminek szívből örülök. Remélem, ízleni fog. Az esztendő legvégéhez közeledve végül csak ennyit mondok nektek: kitartás, nem vagyunk egyedül! – fogalmazott.

– Vannak, akik a szeretetet a mindennapok cselekedeteiben élik meg; nemcsak kapják, de tovább is adják. Ha táplálja testünket a gondoskodó Isten, akkor mi is adjunk ebből a szeretetből. Amennyiben jó szívvel fogyasztják ezt az ételt, Önök is adják tovább ezt a szeretetet, és köszönjék meg annak az Istennek, aki bár próbák, nehézségek útján vezet, de velünk van minden élethelyzetben – mutatott rá Kis János.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok