Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2021. január 1. 11:12

Véget ért a „Betlehemi karácsony Kecskeméten”

Képgaléria
Véget ért a „Betlehemi karácsony Kecskeméten”
A járványhelyzet miatt idén rendhagyó módon nem a főtéren rendezte meg kilenc napon át tartó hagyományos szociális étkeztetési akcióját a Wojtyla Barátság Központ. December 24. és január 1. között több ezer adag melegételt, különféle édes finomságokat, gyümölcsöket, valamint ruhaneműt osztottak ki a népkonyha támogatói, munkatársai, önkéntesei az Egressy utcai karitatív létesítmény főbejáratánál. A programsorozatot meghívott lelkészek biblikus gondolatai, valamint ünnepi dallamcsokrok színesítették. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Szenteste napján Kecskemét város képviseletében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester beszéde nyitotta meg az ételosztást. A nap főtámogatója a Városföldi Polgármesteri Hivatal volt Veszelka Mihály vezetésével. Az ebédet Feczák László görögkatolikus parókus áldotta meg.

Karácsony első napján Varga László, az Ízfaktor Kft. ügyvezetője és a vállalkozó családja felajánlásával juthattak élelemhez Kecskemét szegényei. Igei gondolatokkal Hodánics Tamás kórházlelkész szolgált. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adományait és ünnepi üdvözletét Balogh Andrea Johanna, az EMMI főosztályvezetője adta át a rászorulók számára.

Hosszú évek alatt hagyománnyá lett a wojtylások háza táján, hogy Rehák Róbert Kecskemétről elszármazott, Budapesten élő vállalkozó és családja jócskán kiveszi részét, ami a karácsonyi ebédosztások finanszírozását illeti. Idén Krisztus születése ünnepének második napján étkeztették Rehákék az elesetteket. A Miatyánkot és az asztali áldást Burányi Roland atya, római katolikus lelkipásztor vezetésével mondták el a megjelentek.

Vasárnap – december 27-én – Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony és családja jóvoltából jutottak ebédhez a népkonyhához érkezők. Farkas Pál, a népkonyha szervező munkatársa bevezetőjét követően Kuti József református lelkipásztor, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkészének szavait hallhatták a nélkülözők.

December 28-án a Vacsi Kft. tulajdonosai vették védő szárnyaik alá a szegényeket.

Balogh Károly Helvécia polgármestere volt december 29-én a nap főtámogatója. Polgár Peti zenés humorista szakácstudományának köszönhetően marhapörkölt rotyogott a szociális intézmény udvari bográcsában. Igei köszöntővel Szerdi Szilárd, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkésze szolgált.

Szilveszter előtt az OTP Bank Dél-Alföldi Régió felajánlásával osztottak ebédet. Előzetesen Kis János evangélikus lelkész szólt a hallgatósághoz.

December 31-én a Hollogasztro Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Holló Tibor biztosította a napi betevőt a nincsteleneknek. Dr. Jeney Gábor soltvadkerti plébános Túrmezei Erzsébet Elég! című versét olvasta fel a jelenlévőknek.

A 2021. esztendő első napján a Szenteste Alapítvány, Gyuris Dávid és családja, valamint a Hamiló Cukrászat és Rétesmanufaktúra adományai révén lakhattak jól a rászorultak. Mezei Attila mesterszakács lelkiismeretes, kiváló munkájának köszönhetően kolbásszal gazdagon megrakott lencsegulyás került az egyszer használatos zárható edényekbe, miután – hosszú évek tradíciója alapján – dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő üdvözölte a sorban állókat. Előbb azonban Gyuris Dávid szavait hallhatták az ínségesek. A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége részéről pedig dr. Finta József plébános szólította meg a testi-lelki kínoktól szenvedőket.  

Újévkor a hétvégi hidegcsomagokat is átadták, melyek Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Kovács Ernő kormánymegbízott adománya révén juthatott el a gondozottakhoz. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok