Április 23. kedd, Béla
Hírek, események 2021. január 28. 14:04

Ebédet osztott a kórházigazgató

Képgaléria
Ebédet osztott a kórházigazgató
Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója látogatott csütörtök délben a Wojtyla Barátság Központba. Az ebédért sorban álló gondozottakhoz szólva felhívta a figyelmet a koronavírus elleni oltás fontosságára, majd támogatóként részt vett a napi menü – százhúsz adag őzgulyás és mákos-diós tészta – kiosztásában. (Fotók: Tódor Norbert)

Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa kérdésére elmondta: már hatezer ember kapott koronavírus elleni oltást, ő maga is túl van a második szérum beadásán, és semmilyen mellékhatást nem tapasztalt. Egy napig fájt a karja, ami ilyen esetben abszolút természetes jelenség. Kollegáinál sem voltak mellékhatások. Eddig Pfizer vakcinákat kaptak, most ezek mellé Moderna is érkezett.

Hozzátette: e hét végén három nap alatt négyezer embert oltanak be a megye szociális otthonaiban. A sorrendet nem ők döntik el, a Kormányhivatal által kapott lista alapján dolgoznak. Ennek kapcsán a wojtylások elmondták, bíznak benne, ők is mielőbb sorra kerülhetnek. 

Dr. Svébis Mihály az elmúlt években több alkalommal is támogatta a népkonyhai étkeztetést. Az intézmény csütörtöki ebédjét magánemberként finanszírozta.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok