Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Hírek, események 2021. március 31. 15:13

Borota polgármester asszonya a Wojtyla Házban

Képgaléria
Borota polgármester asszonya a Wojtyla Házban
Kisné Tóth Renáta, a közel ezerötszáz lelket számláló határmenti község első embere ebédet ajánlott fel a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. A hozzávalókat személyesen juttatta el az Egressy utcai népkonyha épületébe. (Fotók: Mátyus István)

Az önkormányzat vezetője szerda délután tett látogatást a szociális intézményben. Farkas P. József alapító-igazgató, miután ismertette a karitatív létesítmény tizenhat évre visszanyúló történetét, a vendéglátás kapcsán elmondta:

– Anna Margit festőművész nyomában indultam el Borotára tavaly november 3-án. Feleségem, aki a falu szülöttje, múlt ősszel egy beszélgetés során felhívta a figyelmemet, hogy Anna Margit Borota és Jánoshalma között látta meg a napvilágot egy birtokon, ahol édesapja gazdatiszt volt. Szülőföldjéről még gyermekkorában elszármazott, így későbbi festészete, életpályája sem vált olyan egyértelművé Borotán, mint a galériákban szerte a világon. Azért utaztam a településre, hogy felkeltsem a művésznő emlékezetét a helyi közvéleményben. A helyszínen Kisné Tóth Renáta polgármester asszony fogadott Koch Csaba, a 2019-es Év Bortermelője panziójában. Innen az ismeretség.

A novemberi vizitáció eredményeként Borotán emléktáblát állítanak Anna Margit tiszteletére. Emellett júniusban tárlat nyílik a művésznő alkotásaiból a Koch Pincészet egyik helyiségében. A kiállítást Nagy István agrár- és vidékfejlesztési miniszter nyitja meg. Az általános iskolában pedig a helység könyvtárosa ismeretterjesztő előadást fog tartani a festőnő képeiről.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok