Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Hírek, események 2021. május 27. 15:39

Lengyel állami kitüntetést kapott Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója

Képgaléria
Lengyel állami kitüntetést kapott Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója
Andrzej Duda lengyel elnök a Lengyel Köztársaság Lovagkeresztje kitüntetésben részesítette Farkas P. Józsefet. Az elismerést a magyar-lengyel kapcsolatok elmélyítéséért tett elévülhetetlen érdemeiért ítélte meg számára. (Fotók: Mátyus István)

A népkonyha vezetője csütörtökön vette át a díjat Jerzy Snopek nagykövettől. Az ünnepségnek a Wojtyla Ház adott helyet. A vendégek között Engert Jakabné Kecskemét alpolgármestere is helyet foglalt.

Katarzyna Ratajczak-Sowa, a nagykövetség első titkára üdvözölte elsőként a megjelenteket. Jerzy Snopek megköszönte Farkas P. Józsefnek a magyar-lengyel barátságot erősítő törekvéseit, II. János Pál örökségének ápolását, valamint elkötelezettségét a szegények iránt, továbbá a Kecskemét-Wadowice testvérvárosi kapcsolat létrejöttét, melyben döntő szerepe volt. Legvégül pedig tolmácsolta Ewa Filipiak lengyel parlamenti képviselő gratulációját, aki korábban Wadowice polgármestereként aláírta a partneri megállapodást.

Engert Jakabné alpolgármester hangsúlyozta, a hírös város a jövőben is ápolni fogja a magyar-lengyel barátságot, melynek egyik fontos pillére a tizenhatodik éve működő Wojtyla Ház és Farkas P. József személye. Wadowicével, II. János Pál pápa szülővárosával 2007-ben lépett kapcsolatba Kecskemét. Ennek létrejöttét Farkas P. József kezdeményezte.

Bartosz Kalinski Wadowice jelenlegi polgármestere levélben gratulált a rangos elismeréshez.

Az esemény hangulatát Szabó Sándor tárogatóművész virtuóz előadása emelte. A díjátadást pezsgős koccintás zárta.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Karol Wojtyla