Szeptember 27. hétfő, Adalbert | EUR: 356; USD: 303; CHF: 328
Hírek, események 2021. május 31. 16:18

Helvécia polgármestere osztott ebédet a Wojtyla Házban

Képgaléria
Helvécia polgármestere osztott ebédet a Wojtyla Házban
Balogh Károly Helvécia első embere ebédlőasztalhoz hívta a Wojtyla Barátság Központ szegényeit. A maga által biztosított alapanyagokat a község díszpolgára Garaczi János Venesz-díjas mesterszakács, a Tanyacsárda társtulajdonosa főzte készre hétfő délelőtt. A kiváló marhagulyás mellé kenyér és lekváros tejespite is dukált a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

A vendégeket Farkas Pál, a népkonyha programszervező munkatársa mutatta be a Wojtyla Ház étkezdéjében.

Balogh Károly sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt évek gyakorlatát megszakítva immáron nem tud tejet küldeni nehézsorsú embertársainak, mivel nemrégiben felszámolta tehenészetét. Azonban hangsúlyozta, ételfelajánlás tekintetében továbbra is számíthatnak rá az elesettek.

Garaczi János méltatta Farkas P. József, a Wojtyla alapító-igazgatója pályafutását annak kapcsán, hogy a szociális intézmény vezetője lengyel állami elismerésben részesült. Múlt hét csütörtökön ugyanis Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök kezdeményezésére a Lengyel Köztársaság Lovagkeresztjét vehette át a karitatív létesítmény vezetője Jerzy Snopek budapesti nagykövettől.

A lajosmizsei Tanyacsárda főszakácsa kitért tulajdonostársa, Terenyi István munkásságára is. aki nemrégiben vesztette életét koronavírus fertőzés miatt. Végül Garaczi János megemlékezett Benke László mesterszakácsról, akivel együtt létrehozták az Első Magyar Fehérasztal Lovagrendet.

A sorsközösséget végül Farkas P. József köszöntötte, aki bejelentette: saját otthona tulajdonjogát átadta a Wojtyla Házat üzemeltető nonprofit gazdasági társaságnak.

A magyaros ételkülönlegesség a támogatók közös felszolgálásával jutott el az ínségesek böjtös asztalára.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok