Április 24. szerda, György
Hírek, események 2021. június 12. 13:12

Paprikáskrumpli sok-sok szeretettel fűszerezve

Képgaléria
Paprikáskrumpli sok-sok szeretettel fűszerezve
A Széchenyi István Technikum két végzős szakácstanulója, Sebők Laura és Lőrincz Norbert jóvoltából százhúsz adag paprikáskrumpli rotyogott múlt szombaton a Wojtyla Barátság Központ udvari bográcsában. A magyaros étel elkészítését szaktanáruk, Ács Imre mesterpedagógus irányította. A jótékonysági ebédosztás Király József önkormányzati képviselő anyagi támogatásával jött létre. (Fotók: Mátyus István)

Idén tizedik esztendeje tesznek tanúbizonyságot önzetlenségükről, szociális érzékenységükről és kimagasló szaktudásukról a Kecskeméti Szakképzési Centrum azon szakácstanulói, akik rendszeres időközönként vállalják, hogy Ács Imre tanár úr segédletével egy-egy napon ételt főznek a Wojtyla Ház rászorultjai számára.

– Az évek során legalább száz szakácsjelölt fordult meg a szociális intézmény konyhájában. Munkájuk jutalma leginkább abban áll, hogy mindennapi valóságunk egyik olyan szeletét ismerhetik meg, amely saját világuktól többnyire távol esik, így semmilyen megtapasztalásuk nincs az élet útvesztőiben vergődők keserves mindennapjairól. Önkéntes munkavégzésük során rádöbbennek az emberi esendőségre, és ha később bajbajutottakkal hozza össze őket a sors, megfelelőképpen értékelik a kialakult helyzetet, mindamellett hathatós segítséget tudnak nyújtani a rászorulóknak. Más szavakkal, erősödik a társadalmi szerepvállalás iránti igényük – fogalmazott Ács tanár úr a szombati ebédfőzés kapcsán.

A lakiteleki Sebők Laura korábban sosem járt a Wojtyla Barátság Központban. Számára újdonság erejével hatott a népkonyhai környezet.

– Tanár úr ajánlotta a lehetőséget, én pedig elfogadtam. Nem vagyok vallásos, engem inkább a felebaráti szeretet motivált, amikor úgy döntöttem, hogy szabadidőmben részt veszek egy ilyen nagyszabású jótékonysági akcióban – mondta a fiatal lány.

Lőrincz Norbert Kerekegyházáról érkezett a szociális intézménybe. Ő sem sajnálta pihenőidejét a szegényektől. – Több alkalommal vendégeskedtem már a Wojtyla Házban. Szeretek adni másoknak. A Facebookon gyakran találkozom elesett embereket bemutató írásokkal, videókkal. Ez indított arra, hogy ma itt legyek – így Norbert, aki azt is elárulta magáról, hogy hívő katolikus és vasárnaponként templomba jár.

Király József eddig több száz alkalommal vállalt részt a Wojtyla Ház szegényeinek ellátásában. Egyéb elfoglaltságai miatt ezúttal nem lehetett jelen, ám üzenetet hagyott a nélkülözőknek: rá továbbra is számíthatnak.

A vasárnapi hidegcsomagok – melyek konzervet és kenyeret tartalmaztak – dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseknek köszönhetően jutottak el az elesettekhez.

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok