Március 19. kedd, Bánk, József
Hírek, események 2021. július 26. 15:22 | Szerző/forrás: hiros.hu

Pintér József tiszteletére emléktáblát avatott a Wojtyla sorsközösség

Képgaléria
Pintér József tiszteletére emléktáblát avatott a Wojtyla sorsközösség
Emléktáblát avatott a Karol Wojtyla Barátság Központ közössége Pintér József tiszteletére. A 2014-ben elhunyt keceli nagyvállalkozó elkötelezett támogatója volt a népkonyha létrejöttének, és fontos szerepet játszott annak sikeres működtetésében. (Fotók: Mátyus István)

Szénási Pál és lánya, Anna zenélt a Karol Wojtyla Barátság Központ előtt hétfőn délelőtt. A népkonyha közössége azért gyűlt össze, hogy emléket állítson a ház egykori alapítójának, legfőbb támogatójának: Pintér Józsefnek. Az ünnepi eseményre Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is eljött.

,,Emlék, emlékezés, emlékezet és emléktábla.” Fekete Szabolcs plébános egy kis szójátékkal kezdte gondolatait.

,,Az emlék az, ami az ember gondolataiban és tudatában megjelenik egy múltbeli eseménnyel kapcsolatban. Amikor erre tudatosan visszatérünk és megpróbáljuk felidézni a múltban történteket, akkor emlékezünk. Van olyan is, amikor valakinek a személyéhez, például Pintér Józsefhez, nemcsak néhány emlék kötődik, hanem sok-sok emlék. Sok-sok tevékenység, szolgálat, feladatvállalás, jótékonyság, társadalomszervezés. Rá nem egyszerűen csak emlékezünk, hanem neki már emlékezete van" - mondta a plébános.

Pintér Józsefné Ilona, a keceli nagyvállalkozó özvegye elmondta, hogy annak idején, amikor Farkas P. József megkereste férjét a Wojtyla Ház alapításának ötletével, ő egyből az ügy mellé állt, rendületlenül hitt az intézmény létjogosultságában.

A Pintér Művek alapító-tulajdonosának emléktábláját özvegye és Farkasné Pásztor Jolán, a Wojtyla ház társalapítója leplezte le, majd Fekete Szabolcs plébános papi áldást mondott a táblára és az egybegyűltekre.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok