Március 19. kedd, Bánk, József
Hírek, események 2021. július 28. 19:42

Lengyel nagyköveti látogatás a Royal Traktornál

Képgaléria
Lengyel nagyköveti látogatás a Royal Traktornál
Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete vendégeskedett szerdán megyénkben. Először Bócsán, a lengyel érdekeltségű Poli-Farbe festékgyárat, majd Kecskeméten a lengyel mezőgazdasági gépeket is forgalmazó Royal Traktor Zrt.-et kereste fel Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója közreműködésével. (Fotók: Mátyus István)

– Nagy öröm számomra, hogy betekintést kaptam a két neves vállalkozás életébe. Azért esett a választásom e két cégre, mert mindkettő meghatározó hazám gazdasági szereplői számára. A látottak lenyűgöztek – hangsúlyozta Jerzy Snopek, akivel a kecskeméti Royal Traktor Zrt. székhelyén találkoztak a sajtó képviselői.

A nagykövetet és feleségét Muhari Béla vezérigazgató körbevezette a telephelyen. A cégcsoport szoros kapcsolatot ápol lengyel cégekkel, mert Lengyelország világszinten vezető szerepet tölt be a mezőgazdasági gépek gyártása terén. A kecskeméti társaság 25 lengyel gyártó közép- és felsőkategóriás termékeit kínálja mezőgazdasági vállalkozók számára. Jelenleg hat telephelyet működtetnek, emellett Romániában és Szlovákiában is kettő-kettőt, továbbá újabb két magyar filiálé megnyitása van tervben. Munkatársaik között lengyelek is akadnak.

– Olyan szenvedéllyel mutatta be számunkra Muhari Béla a mezőgazdasági gépeket, traktorokat, mely megerősíti bennem, hogy olyan vezető, aki nemcsak száraz menedzseri ésszel, hanem szívvel is dolgozik. Nagy lendülettel, hittel teszi mindezt, ennek köszönhető, hogy cége dinamikus fejlődik – tette hozzá a nagykövet, majd felajánlotta, hogy segítséget nyújt számukra tovább bővíteni a lengyel partnerek számát.  

Muhari Béla nagy megtiszteltetésként élte meg, hogy a nagykövet ellátogatott hozzájuk. – Hosszú évek óta kapcsolatban állunk neves lengyel gyártókkal, sokat járunk Lengyelországba szakmai programokra. Mindennapjaink része a lengyel partnerekkel való kapcsolattartás. Így különösen nagy öröm, hogy minket választott a nagykövet úr, bemutathattuk neki cégcsoportunkat – jegyezte meg a vezérigazgató.

A két cégnek, a Poli-Farbének és a Royal Traktornak azonban nemcsak a lengyel érdekeltség a közös. Mindkettő számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, a karitatív szerep. Vezetőik rendszeresen támogatják a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháját, így a találkozókon részt Farkas P. József alapító is, akinek javaslatára Jerzy Snopek felkereste a cégeket.

A szakmai találkozón a nagykövet elmondta, Bócsán felvetette annak ötletét, hogy a község testvérvárosi kapcsolatba léphetne a cég tulajdonosi körébe került Śnieżka csoport városával, Sniezkával. Mindkettő kellemes, élhető kistelepülés.

Végül az irodalom került a beszélgetés fókuszába. Jerzy Snopek ugyanis közismert műfordító, számos magyar költő művét és a magyar alkotmányt is lefordította már magyarról lengyelre.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!