Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Hírek, események 2021. október 5. 13:24

Dr. Drozdik Ferenc főállatorvos előadása a Wojtylában

Képgaléria
Dr. Drozdik Ferenc főállatorvos előadása a Wojtylában
Ember és állat viszonya került terítékre kedd délelőtt a Wojtyla Barátság Központban. Dr. Drozdik Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály vezetője félórás beszámolójában aktuális kérdésekre világított rá, melyekre – mint mondta – mindenki maga adjon választ. (Fotók: Mátyus István)

A felvetések közé tartozott, hogy együnk-e húst vagy sem? Szabad-e az állatokat vadasparkokban fogva tartani? Mennyire elfogadható, hogy cirkuszokban mutatványokra kényszerítik a jószágokat? Mi értelme sportcélú horgászatnak, vadászatnak, ha utána visszadobjuk a halakat, illetve elengedjük a zsákmányt?

Mindemellett szóba került a vaddisznóállomány szükségszerű csökkentése annak érdekében, hogy a jövőben elkerülhetővé váljon a sertéspestis. A főállatorvos ezen felül említést tett a rovarporok engedélyezéséről, valamint az ivóvíz, öntözővíz jövőbeni globális hiányáról is.

Drozdik Ferenc Peter Bamm német orvos, újságíró, író gondolatával zárta előadását: „Ameddig az emberek azt gondolják, hogy az állatok nem éreznek, addig az állatoknak azt kell érezniük, hogy az emberek nem gondolkodnak.”

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája