Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2021. október 5. 14:48

Kályhaosztás Assisi Szent Ferencre emlékezve

Képgaléria
Kályhaosztás Assisi Szent Ferencre emlékezve
Újabb hat rászoruló kapott kályhát a támogatók jóvoltából a Wojtyla Barátság Központ közreműködésével. Az adományokat kedden maguk a támogatók adták át a népkonyhára járó szegényeknek. (Fotók: Mátyus István)

Régi hagyomány a Wojtylában, hogy Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének, a szegények pártfogójának emléknapja alkalmából egy-egy kályha adományozásával teszik könnyebbé a népkonyhára járó gondozottok téli előkészületét.

A hat darab fatüzelésű fűtőberendezést idén dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester magánszemélyként, Király József, a Freeline Kft. tulajdonosa, önkormányzati képviselő, Gulyás István, a Félegyházi Pékség tulajdonosa, Slonszki Attila, a Plan Zrt. igazgatósági tagja, Balassa Sándor, a Bácska Gumi Kft. tulajdonosa, valamint az OTP Bank Dél-Alföldi Régió ajánlotta fel.

A népkonyha udvarán megtartott ünnepségen a Durányik László vezényletével a Kodály Iskola Aurin Leánykara énekelt, emelve ezzel a műsor meghittségét. Az adományozókat és rászorultakat elsőként Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa köszöntötte.

Az első kályhát dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester adta át. Előtte megosztotta gondolatait az adományozás kapcsán. Öröm számára, hogy ismét segíthet. Tavaly az adományátadás után, az erről szóló cikkeknek köszönhetően még két szegény család megkereste, hogy segítsen rajtuk, nagy bajban vannak. Így nem egy, hanem végül három családot ajándékozott meg kályhával. Kiemelte: a segítségnyújtásban a Wojtyla is fontos szerepet tölt be, hiszen összekapcsolja a segítő szándékot a szükséggel. Az azonnal segítségnyújtás mellett azonban a városvezetőséggel együtt arra is törekszik, hogy a nehéz körülmények között élőknek kitörési pontokat biztosítsanak, már egészen kisgyermekkortól. Így aki szegény sorba születik, annak az később ne legyen hátrány. Hosszú távon tudják majd megoldani problémájukat – tette hozzá.

A jelenlévő adományozók közül még Király József szólt. Adni jó! – Különösen úgy, hogy tudják, biztosan jó helyre kerül az adomány, a Wojtylának köszönhetően. Végül hozzátette: bízik benne a kályha mellé lesz tüzelőjük is a családoknak. Amikor majd átérzik a meleget körülötte ülve, gondoljanak rájuk, adományozókra, akiknek a szívében ugyanaz a jóleső, önzetlen melegség, szeretet lobog.


A fűtőberendezéseket Facol Lajos, a Wojtyla Ház hűséges ezermester önkéntese szállította házhoz.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok